Doordat het woningtekort nog steeds niet is opgelost is er nog steeds voldoende vraag. Maar voordat je gaat zoeken naar een groter of juist kleiner huis is het belangrijk te weten wat je huidige huis waard is.

Wil je een indicatie van de waarde van je huis hebben?

Hiervoor hebben we 2 tips:

1. Bekijk eerst via de gratis waardecheck wat je huis waard is, zo krijg je binnen 1 minuut een grove schatting op basis van databases, gebruik hiervoor de pop up rechtsonder deze pagina.

2. Maak een afspraak met een van onze makelaars, zij komen dan langs voor een waardebepaling. Dit geeft je een nóg beter beeld van de waarde van je huis. Hier zitten uiteraard geen kosten aan vast.

Juist in deze markt schommelen de waarden, door de stijgende rente is er meer of minder vraag naar bepaalde woningen en dat zien we terug in de verkoopprijzen.

Ben je op zoek naar een nieuw huis dan is het zeker van belang dat je rekent met de juiste waarde van je huis immers een verwachtbare hogere of lager uitvallende prijs heeft een effect op je eventuele hypotheeksom.

Deze waardecheck is niet zo nauwkeurig als een waardebepaling of taxatie, maar je krijgt een redelijk beeld van de prijs.