Stadsdeel Zuidoost

Hallie & Van Klooster heeft regelmatig aanbod van woningen die te koop staan in Amsterdam Zuidoost. Onderaan deze pagina staat het aanbod van Hallie & Van Klooster Makelaardij.

Huis kopen in Amsterdam Zuidoost

Zuidoost telt ruim 85.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ruim 22km². Buurten en wijken in Amsterdam-Zuidoost zijn Gaasperdam; met de buurten Holendrecht, Nellestein, Reigersbos en Gein, Venserpolder; dat in het noorden tegen Diemen en Duivendrecht aanligt, de Bijlmer; met de buurten Bijlmer-Centrum, D-buurt, F-buurt, H-buurt, E-buurt, Gbuurt, K-buurt en Amstel III / Bullewijk (kantoren/bedrijvengebied met de Amsterdam Arena en het AMC). De Bijlmermeer is de oudste wijk in het stadsdeel.

Voordelen van wonen in Amsterdam Zuidoost

Zuidoost is een pareltje dat nog veel te vaak wordt onderschat. ‘Zuidoost?! Daar wil je toch niet wonen?’ Maar dat wil je wel degelijk! Er wordt volop ontwikkeld in dit deel van Amsterdam wat betekent dat je van alle gemakken van nieuwbouw kunt worden voorzien. Het kloppend hart van Zuidoost vind je in de ‘Poort’ vlak naast de welbekende Amsterdam Arena en AFAS Live. Ook niet vervelend; je bent binnen no time middenin de stad. In Zuidoost zijn veel openbaar vervoer knooppunten zoals: Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Holendrecht. De stations Duivendrecht en Diemen Zuid liggen niet in Amsterdam Zuidoost, maar nemen een belangrijke rol in als overstapstation op de buslijnen, en zijn op loopafstand van delen van Amsterdam Zuidoost.

Waarde koophuizen Amsterdam Zuidoost

Zuidoost is ‘booming’, de prijzen zijn de afgelopen periode flink gestegen. Toch kun je in dit deel van Amsterdam voor een redelijke prijs een mooi appartement of woonhuis aanschaffen. Ideaal voor starters.

Vraag hier een gratis waardebepaling aan voor je woning in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost fun facts

Amsterdam Zuidoost is uitgegroeid tot een enorm veelzijdig deel van Amsterdam. In Zuidoost vind je diverse culturen, veel parken en talrijke voorzieningen. Natuurlijk is het centrum van Amsterdam vanuit Zuidoost makkelijk te bereiken, maar eigenlijk heb je ook hier echt van alles om de hoek. Hierbij kun je denken aan; De Amsterdamse Poort, het Kwaku Festival, het Nelson Mandelapark en nog veel meer. Het nieuwe gezicht van Zuidoost valt niet meer te onderschatten!

Leuke links

De agenda van Amsterdam, de leukste evenementen, buurtactiviteiten etc. Alle cijfers over stadsdeel Zuidoost, alle kerncijfers en grafieken over scholen, inkomen, bewoners en veel meer vind je hier.

Parkeren in Amsterdam Zuidoost

Bekijk hier alle actuele informatie over parkeren in Amsterdam Oost

Het woningaanbod uit Zuidoost iedere ochtend in je mailbox?

Klik hier om op de hoogte te blijven van het actuele woningaanbod in Amsterdam Zuidoost.