Stadsdeel Amsterdam Centrum

Hallie & Van Klooster heeft regelmatig aanbod van woningen die te koop staan in het prachtige centrum van Amsterdam. Onderaan deze pagina staat het gehele aanbod van Hallie & Van Klooster Makelaardij.

Huis kopen in Amsterdam Centrum

In het centrum van onze hoofdstad wonen heeft toch wel iets speciaals. Je kunt de rijke historie volop voelen en zien. Voor rust hoef je middenin het centrum niet te gaan wonen, want in geen ander deel van Amsterdam leeft het zoals hier. Toch zijn er ook rustige gedeeltes zoals de (de Plantagebuurt viel eerder nog onder Oost). Wonen in het centrum betekent: het stadsleven ten volste beleven. De buurten die vallen onder stadsdeel centrum zijn; Burgwallen Oude Zijde, Burgwallen Nieuwe Zijde, Grachtengordel-West, Grachtengordel-Zuid, Nieuwmarkt en Lastage, Westelijke Eilanden en Gouden Reael, Haarlemmerbuurt, Jordaan, Weteringschans, Weesperbuurt en Plantage en Oostelijke Eilanden en Kadijken.

Voordelen van wonen in Amsterdam Centrum

Als je houdt van reuring, altijd zin hebt om iets te doen of ondernemen en je het heerlijk vindt als er drukte om je heen is, dan is het centrum de plek voor jou. Het is iets minder goed bereikbaar met de auto, maar met de fiets, het OV of een scooter kun je overal komen. Hier hoef je nooit bang te zijn dat de winkels dicht zijn, want hier barst de stad 24/7 van de energie en is bijna alles open. Door het enorme aanbod aan restaurants, cafés, koffietentjes en uitgaansgelegenheden raak je hier niet snel uitgekeken. Daarnaast is de aanschaf van een woning in het centrum van een stad zelden een slechte investering.

Waarde koophuizen Amsterdam Centrum

De waarde van woningen in het centrum is van oudsher al het meest waardevast. In mindere tijden weten kopers de woningen aan de gracht nog steeds op waarde te schatten, hierdoor is kopen in het centrum vaak een goede investering.

Vraag hier een gratis waardebepaling aan voor je woning in Amsterdam Centrum

Amsterdam Centrum fun facts

Wist je dat er zo’n 165 kanalen door Amsterdam heen lopen? Het is dan ook niet verwonderlijk dat het leven zich in de zomer verplaatst naar het water. Een bootje is dan geen overbodige luxe als je heerlijk wilt kunnen genieten van de zon. Met de fiets ben je in het centrum vele malen sneller dan in de auto. Helaas worden er wel jaarlijks zo’n 25000 fietsen uit het kanaal gevist. Goed vastzetten dus! Het centrum van Amsterdam telt zo’n 1500 café’s. Als jij dus na een lange dag werken op zoek wil naar ontspanning, dan hoef je nooit ver te lopen.

Leuke links

De agenda van Amsterdam Centrum, de leukste evenementen, buurtactiviteiten etc. Alle cijfers over stadsdeel Centrum alle kerncijfers en grafieken over scholen, inkomen, bewoners en veel meer vind je hier.

Parkeren in Amsterdam Centrum

Bekijk hier alle actuele informatie over parkeren in Amsterdam Centrum.

Het woningaanbod uit Centrum iedere ochtend in je mailbox?

Klik hier om op de hoogte te blijven van het actuele woningaanbod in Amsterdam Centrum.