Op de meest westelijke punt van de nieuwe Stadswijk Zeeburgereiland komt de Sluisbuurt. Recht tegenover de oranjesluizen, maar wel aan de stadse kant van de sluizen. En dat maakt uit. Wat nu nog een kale zandvlakte is moet over enkele jaren een moderne en levendige stadswijk worden.

Onze visie

De locatie heeft erg veel potentie. In wezen is het het sluitstuk van de IJ-oever ontwikkelingen. Met water aan twee zijden en bovendien vol zicht op Amsterdam. Door te kiezen voor relatief veel hoogbouw zal het voor veel toekomstige bewoners mogelijk zijn om van dat spectaculaire uitzicht te genieten. De uitdaging voor een totaal nieuwe wijk zit in de faciliteiten. Voor de leefbaarheid en het slagen van de wijk is het van groot belang dat winkels voor de dagelijkse boodschappen, basisscholen, crèches en sportfaciliteiten voldoende aanwezig zullen zijn. Een paar hippe horecatenten aan de oever kunnen het plaatje compleet maken.

De planning voor de gehele gebiedsontwikkeling loopt van 2022 tot circa 2032.

De opgave

In totaal staan er 5.640 woningen gepland voor deze nieuwe wijk. Zoals op veel nieuwbouwlocaties is er gekozen voor een gezonde mix van sociaal, middelduur en vrije sector. Zowel huur als koop. In het stedenbouwkundige plan is gekozen voor veel hoogbouw. Er verrijzen welgeteld 17 torens met hoogtes variërend van 40 tot 125 meter. Het belooft een spectaculaire wijk met een internationaal karakter te worden.

Handige links

www.amsterdam.nl - Sluisbuurt
www.amsterdam.nl - Tenderprogramma

Sinds de ontwikkeling van het nabijgelegen IJburg zijn we bij Hallie & Van Klooster Makelaardij nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het gebied. We hebben ook al jaren een vestiging op IJburg van waaruit we tal van prachtige projecten hebben mogen begeleiden. Een keertje sparren over de potentie van deze de Sluisbuurt? Neem contact met ons op.