Project NDSM NoordBaak

Waterliefhebbers opgelet! Direct aan het IJ komt NoordBaak. Vier woongebouwen die het baken van NDSM vormen. Op deze uniek plek is het vier seizoenen genieten van bijzondere Hollandse luchten en het schouwspel dat op het water plaatsvindt: dansende meeuwen, een sportieve zeiler, borrelende vrienden in een sloep, een cruiseschip op reis naar de andere kant van de wereld. Woon je aan het IJ, dan is het leven nooit saai. Op de begane grond van NoordBaak komen verschillende voorzieningen voor bewoners en de buurt. De koopappartementen gaan binnenkort in verkoop en liggen pal aan het IJ.

DE GROOTE KAAP EN DE KLEINE KAAP
NoordBaak bestaat uit vier woongebouwen, ontworpen in een stoere rode baksteen en speelse hoogte accenten en ontwerpdetails. In totaal komt er een mix van 207 koop- en huurappartementen. De reuring van NoordBaak ligt aan het IJ met commerciële voorzieningen op de begane grond die overlopen in de boardwalk en het water. De rust vind je in de binnentuin. Waar je je buren ontmoet of geniet van een goed boek. In NoordBaak kun je alle kanten op. Twee van de vier woongebouwen bestaan uit koopappartementen. De overige appartementen worden in de sociale-, midden- en vrije sectorhuur aangeboden.

Interesse in een koopappartement voor jezelf, met partner of voor je kind? De woongebouwen De Groote Kaap en De Kleine Kaap bieden luxe 2-, 3- en 4 kamer appartementen met eigen buitenruimten. Vanuit je woning en je balkon heb je direct zicht op het IJ en de historische binnenstad. De woonoppervlakten variëren tussen 47 m2 en 90 m2. De 15 appartementen in woongebouw De Kleine Kaap en 56 appartementen in woongebouw De Groote Kaap gaan naar verwachting in mei 2023 in verkoop. De start van de bouw van NoordBaak staat gepland in september a.s. en de oplevering in 2025. Heb je interesse in één van de koopappartementen in NoordBaak? Schrijf je dan nu vast in via de project website, wij houden je op de hoogte van het nieuwe woningaanbod en start online verkoop.
 
In de Groote Kaap komen:

  • 2-kamerappartementen van circa 50 m2. Koopsommen vanaf € 279.000 - tot circa € 352.000,- v.o.n. op basis van een jaarlijkse indexcanon (eeuwigdurende erfpacht)
  • 3- en 4-kamerappartementen circa 63 m2 tot 90 m2. Koopsommen vanaf € 387.000,- tot € 555.000,- v.o.n. op basis van een jaarlijkse indexcanon (eeuwigdurende erfpacht)

En in de Kleine Kaap:

  • 3-kamer appartementen vanaf circa 70 m2. Koopsommen vanaf € 433.000,- tot € 468.000,- v.o.n., op basis van een jaarlijkse indexcanon (eeuwigdurende erfpacht)

LUXE EN DUURZAAMHEID IN EEN
NoordBaak scoort hoog op duurzaamheid. Er komt een hybride-Warmte Koude Opslag (WKO) die bestaat uit stadswarmte en bron geslagen WKO. Alle appartementen in De Groote Kaap en De Kleine Kaap worden verwarmd met een warmtepomp. Hierdoor heb je in je appartement niet alleen vloerverwarming, maar ook koeling. Zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Een WTW (warmte-terugwin-unit) onttrekt restwarmte uit de ventilatielucht van het gebouw en hergebruikt die warmte weer om het appartement te verwarmen. Zonnepanelen (in eigendom van de VVE) zorgen voor energie voor de algemene voorzieningen en parkeergarage. De groene binnentuin geeft extra verkoeling in de zomer en biedt zowel voor mensen, planten en dieren een ontspannen leefgebied.

FRAAIE AFWERKING
Alle appartementen worden opgeleverd met een complete moderne badkamer met luxe sanitair. De badkamers zijn uitgevoerd met een wastafel, een inloopdouche, een betegelde vloer, onderhoudsvrije plafonds en wanden en een elektrische radiator. In de koopsom van de appartementen is tevens een bedrag opgenomen voor een keuken met inbouwapparatuur. De keuken is in de showroom van de leverancier Gévier naar eigen wens aan te passen. En alle 3-kamerappartementen hebben een inpandige berging.

PARKEREN
Onder de binnentuin, op de begane grond, komt een kleinschalige parkeergarage met in totaal 30 parkeerplaatsen. De garage is bereikbaar via de Mt. Lincolnweg. Alle NoordBaak woningen hebben toegang tot de collectieve fietsenstalling.

ONTMOETEN IN DE GROENE BINNENTUIN
De natuurinclusieve tuin komt op de eerste verdieping van NoordBaak. Het wordt een tuin met leuke hoogteverschillen en een levendig karakter. Het wordt ook de sociale motor van NoordBaak. De verdiepingsgalerijen zorgen voor interactie tussen de bewoners. Hier heerst rust, hier is luwte en zon, hier is plek om elkaar te ontmoeten en om samen te zijn. De tuin wordt een bijzonder, compact en prettig groen hof in het hart van NoordBaak, naast de reuring van de werf aan de ene en het IJ aan de andere kant. Een goede mix tussen levendigheid en onthaasten. Zo moet NoordBaak gaan werken.

De voordelen van een groene binnentuin zijn:

  • een zuiverend effect op water en lucht
  • een bijdrage aan de biodiversiteit in je directe omgeving
  • een vergroening van het leefklimaat in stedelijk gebied
  • beperkend effect op de opwarming van steden en de directe omgeving

Meer informatie?  Bel ons!