Inmiddels is IJburg een levendige stadswijk met meerdere scholen voor het primair-, maar ook middelbaaronderwijs, een winkelcentrum én natuurlijk de gezellige haven met tal van leuke horeca. Waar het in de beginjaren pionieren was, vraagt het succes van de wijk nu om een vervolg, en die komt er met IJburg fase 2.

Onze visie

IJburg is booming, steeds meer Amsterdammers zoeken hun heil in deze bruisende nieuwe stadswijk en dat is niet voor niets. Het niveau van de voorzieningen is hoog en de kwaliteit van de nieuwbouw zeer goed. Met de uitbreidingen komt er nog meer ruimte voor natuur en recreatie en het nieuw aan te leggen stadstrand. Op zomerse dagen zal dit een absolute trekpleister van Amsterdam worden.

De bouw is inmiddels in volle gang op Centrumeiland. De oplevering van de laatste eilanden wordt medio 2030 verwacht.

De opgave

Verdeeld over de drie ‘eilanden’ worden er 8.000 woningen gebouwd en daarmee komt de totale woningvoorraad op IJburg op circa 20.000 uit. Op het vierde ‘eiland’ genaamd Buiteneiland komt ruimte voor natuur en recreatie.

Handige links

www.amsterdam.nl - IJburg
www.amsterdam.nl - Tenderprogramma

IJburg is onze tweede thuishaven, en we helpen al jaren met veel plezier onze opdrachtgevers met de vele nieuwbouwprojecten die deze wijk rijk is. Zo zijn we natuurlijk ook actief betrokken bij de eerste nieuwbouwprojecten op Centrumeiland. Omdat we zowel in de nieuwbouw als ook in de bestaande bouw zeer actief zijn in dit gebied weten we als geen ander waar de uitdagingen zitten én hoe de markt zich beweegt. Heb je belangstelling om te ontwikkelen op IJburg? We praten je graag even bij.