Met de plannen voor Haven-Stad in het noordwesten van Amsterdam maakt industrie ruimte voor woningen en bedrijvigheid. Het plangebied bestrijkt een groot deel van beide IJ-oevers en is opgeknipt in 12 deelgebieden. Van Sloterdijk aan de ene kant tot Molenwijk aan de andere.

Onze visie

De naam van de wijk zegt het eigenlijk al; Haven- “Stad”. De ambitie is er om hier meer dan alleen een wijk neer te zetten. Alles wat het leven in een bruisende stad zo aantrekkelijk maakt wil men hier creëren. Zodat je de wijk eigenlijk niet meer uit hoeft. Een zeer ambitieus plan! Maar hoe zorg je ervoor dat een nieuwbouwwijk direct sfeervol is en hoe creëer je de allerbeste hotspots? Met het Westerpark en het IJ als centrum van de wijk is er meer dan genoeg munitie om er iets moois neer te zetten. Openbaar vervoer of alternatieve vormen van mobiliteit zijn een aandachtspunt, zeker met de scherpe parkeernorm in het gebied.

Opgave

Havenstad moet plek gaan bieden aan 70.000 woningen en 58.000 arbeidsplaatsen. Belangrijke kernwaarden voor de wijk zijn duurzaamheid, mobiliteit, wonen/werken en sociaal. Slechts één op de vijf huishoudens krijgt een parkeerplaats en er komt een metroverbinding met Sloterdijk/Centraal station.

De 12 deelgebieden van Havenstad

Sloterdijk I
Sloterdijk-Centrum
Westerpark
Noorder IJ-plas
Minervahaven
Coen- en Vlothaven
Alfadriehoek
Melkweg Oostzanerwerf
Cornelis Douwes 0-1
Cornelis Douwes 2-3
Sportpark Transformatorweg en Amsterbaken
Zaanstraat Emplacement: van barrière naar verbinding

De eerste projecten bij Sloterdijk zijn reeds opgeleverd, maar het totale plan loopt tot minimaal 2040.

Handige links

www.overhavenstad.nl

Vanuit onze vestiging in Amsterdam west zitten we met Hallie & Van Klooster Makelaardij dicht bij het vuur. De projecten bij de Houthaven zijn inmiddels bijna afgerond en het is tijd voor de volgende stap in het noordwestelijk deel van Amsterdam. Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem contact met ons op.