Vorige | Volgende

Strandeilandlaan 95 Amsterdam

Huurprijs € 977 

Bewaar object
Deze woning is door ons verhuurd

Omschrijving

-----INSCHRIJVING INMIDDELS GESLOTEN!------

START VERHUUR JUF NIENKE!

Goed nieuws! Er kan vanaf dinsdag 2 augustus 2022 om 14.00 uur officieel ingeschreven worden voor een van de huurappartementen in het nieuwbouwproject Juf Nienke op Centrumeiland, IJburg. LET OP: INSCHRIJVEN KAN UITSLUITEND VIA DE WEBSITE HURENINJUFNIENKE.NL. Op die site vind je vanaf dan alle informatie, zoals prijslijst, overzicht en plattegronden. Ook staat er een uitgebreide Wegwijzer, met toelichting over het project, de procedure, inkomenseisen en alles wat je moet aanleveren. Lees deze wegwijzer svp eerst voor je gaat inschrijven!

De deadline van inschrijving voor de 1e ronde is:
? vrije sector huurwoningen: zondag 21 augustus 2022 om 22.00 uur
? middeldure huurwoningen: zondag 11 september 2022 om 22.00 uur

Juf Nienke is een nieuwbouwproject in aanbouw en de woningen kunnen derhalve nu niet zomaar bezichtigd worden. De oplevering wordt verwacht in november 2022, dit is echter nog een prognose!


JUF NIENKE
Het is veelvuldig in het nieuws: Het gebrek aan passende woonruimte veroorzaakt een lerarentekort in Amsterdam. Precies om die reden wordt er nu gebouwd aan Juf Nienke. Een moderne en sympathieke leefomgeving voor met name bewoners uit het onderwijs, maar ook van de politie en uit de zorg.
Juf Nienke bestaat straks uit drie bouwdelen met 61 prachtige huurappartementen. De helft van de appartementen bestaan uit middeldure huurappartementen met een prijs circa van € 946,50 tot € 1.147 per maand en de andere helft bestaat uit vrije sector huurwoningen met een prijs van circa € 1.219 tot € 2.304 per maand. Het woningaanbod is zeer gevarieerd: van compacte 2-kamerappartementen van circa 48 m2 tot mooie gezinswoningen met meerdere woonlagen. De bouw vordert al zeer gestaag en de planning is dat de woningen rond november gereed zijn.


COMPACT APPARTEMENT (MIDDELDURE HUUR)
De compacte appartementen in Juf Nienke zijn tweekamer appartementen met een prachtig groot raam met Frans balkon aan de waterzijde op het zuidwesten. Het appartement is voorzien van een keuken met inbouwapparatuur en een badkamer met mooi sanitair en tegelwerk. Tevens beschikt de woning over vloerverwarming en een WTW unit. De slaapkamer ligt aan de tuinzijde op het noordoosten en biedt voldoende ruimte aan kasten. Via de woonkamer, bij de keuken, is de berging te bereiken. Aan de tuinzijde kun je genieten van de brede galerij. Gelijk een leuke plek om je buren te ontmoeten.
Dit type appartement (B4) kom je tegen op de 2e t/m 6e verdieping. Het woonoppervlak van de woning is circa 48 m2. De huurprijs ligt tussen de € 946,50 en de € 981,50 per maand, exclusief servicekosten.


HET GEBOUW
Juf Nienke is een bijzonder gebouw dat uitnodigt tot onderzoeken, verblijven, ontmoeten, bewegen en uitwisselen. Robuust, dynamisch en nieuwsgierig. Juf Nienke is bovendien een circulair, modulair en natuur-inclusief gebouw. Een mondvol, maar we lichten het allemaal toe. Juf Nienke wordt boven alles een woon-werkgemeenschap die beweegt, onderzoekt en elkaar ontmoet op het bovendek in de binnenstraat aan de tuinzijde. Het gebouw heeft een levendige en transparante plint, van voornamelijk glas en hout. Erboven komt een gevarieerd aanbod aan woningen van een compacte studio tot een ruime gezinswoning. Met de buitenruimtes aan de woningen, het ontmoetingsdek, de grote binnentuin en de transparante hoge plint ademt het gebouw op veel manieren licht, lucht en ruimte. Welkom in de wereld van Juf Nienke!

Vanwege de circulaire opgave is gekozen voor systeembouw waardoor alle woningen eenzelfde stramien kennen. Dat betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn. Sterker nog: zij variëren enorm in type, van appartement tot grondgebonden woning. En ook wat grootte betreft biedt Juf Nienke veel variatie met 30 middeldure huurwoningen tussen 48 m2 en 91 m2 en 31 vrije sector huurwoningen tussen 60m2 en 116m2. De plattegronden zijn flexibel, slim indeelbaar en bieden daardoor de mogelijkheid mee te groeien met de veranderende behoefte van de bewoners. Geen enkele woning van Juf Nienke is alleen op het noorden of alleen op het oosten georiënteerd. Alle woningen zijn gelegen aan een ruime galerij. Daarnaast hebben de bewoners toegang tot een collectief ontmoetingsdek en een grote binnentuin. De vrije sector huurwoningen hebben een ruime en goed georiënteerde privé-buitenruimte.


WONINGAANBOD
Juf Nienke biedt straks:

Middeldure huurappartementen ( van ca. € 946,50 tot € 1.147
- 24 compacte appartementen van ca. 48 m2
- 6 stadsappartementen van ca 80 tot 91 m2

Vrije sector huurappartementen ( van ca. € 1.219 tot € 2.304)
- 6 gezinswoningen van ca. 96 tot 110 m2
- 4 maisonnettes van ca 74 tot 88 m2
- 21 appartementen van ca. 60 tot 116 m2

De genoemde prijzen zijn exclusief servicekosten en exclusief huur van een parkeerplaats.


TOPLOCATIE
Juf Nienke staat op de hoek van de Muiderlaan en de Strandeilandlaan, pal aan het water en tegenover de groene Diemervijfhoek. Momenteel wordt er gewerkt aan de aanleg van een natuuroever, die ruimte gaat bieden aan verschillenden gras- en kruidensoorten, diverse, oeverplanten, bomen en zelfs orchideeën. Zodra dat allemaal gaat groeien vormt deze plek een prima leefruimte voor padden, de ruige wergvleermuis, de ringslang en de oeverzwaluw. En dat is gunstig, want alleen al de vleermuis eet zo’n 3.000 mugjes per avond.

Langs de Strandeilandlaan komt een wandelpad, waarlangs bewoners en bezoekers de natuur en het open water kunnen beleven. Draai je je om, dan sta je in het nautische hart van IJburg met gezellige terrassen rondom de vrolijk dobberende (zeil)boten of loop je even naar de vele winkels aan en rondom de Pampuslaan. Uiteraard gaat ook Centrumeiland zelf kleine winkeltjes, speciaalzaken en horeca bieden en is de opzet van het eiland, met alle pleintjes en steegjes, zeer uitnodigend om even een ommetje te maken. Om nog maar niet te spreken van de veelheid aan mooie architectuur. En ook Centrumeiland krijgt een kleinschalige jachthaven.

Centrumeiland ligt aan de oostzijde van IJburg, grenzend aan Haveneiland-Oost. De wijk is ontsloten met de IJ-tram, een snelle en rechtstreekse verbinding met het centrum van Amsterdam door de tram en met Station Bijlmer ArenA.

Ga je met de (elektrische) fiets de stad in dan neem je de prachtige Nescio fiets- en wandelbrug naar Amsterdam Oost of de Amsterdamse Brug. Een route met een heerlijke combinatie van water, groen en stad.


VOORWAARDEN
De naam Juf Nienke zegt het al: de bewonersdoelgroep voor de middelhuurwoningen is de leraar omdat het gebrek aan passende woonruimte een groot lerarentekort in Amsterdam veroorzaakt. Straks bij de verhuur zal er dan ook voorrang gelden – mits voldaan aan onder meer de inkomenseisen – voor kandidaten die nu in het onderwijs werken! Tevens geldt er voorrang voor wie werkzaam is in de zorg en politie.

Om in aanmerking te komen voor deze woning dien je te voldoen aan de inkomensnorm. Voor één persoon geldt een inkomensnorm van tenminste circa 35 maal de kale huurprijs en voor twee personen een gezamenlijk jaarinkomen van tenminste circa 55x de kale huurprijs bruto per jaar.

Huurder dient in principe zelf aan de inkomenseis te voldoen. Er wordt alleen verhuurd aan particulieren en voor eigen bewoning. Er wordt niet verhuurd aan studenten en er wordt niet gewerkt met garantstellingen of borgstellingen door ouders of derden. De woning moet worden gebruikt als hoofdverblijf, voor eigen bewoning en de huurder dient zich na oplevering in te schrijven op dit adres.

Meer informatie over de voorrangsgroepen en de verhuurvoorwaarden kan je lezen in de Wegwijzer, waar een uitgebreide toelichting op het hele traject staat. Lees deze Wegwijzer svp eerst!


PARKEREN
In totaal zijn er 19 parkeerplaatsen in de parkeergarage van Juf Nienke voor de huurders van de woningen beschikbaar. Deze worden in eerste instantie aangeboden aan de huurders van enkele types vrije sector huurwoningen. Belangrijk: vanuit de gemeente Amsterdam geldt dat huurders van een woning in Juf Nienke niet in aanmerking komen voor een vergunning voor parkeren op straat.


INSCHRIJVEN
De inschrijving voor de huurappartementen van Juf Nienke start vanaf dinsdag 2 augustus 2022 om 14.00 uur. INSCHRIJVEN KAN ALLEEN VIA DE WEBSITE HURENINJUFNIENKE.NL. Op die site vind je vanaf dan alle informatie, zoals prijslijst, overzicht en plattegronden. Ook staat er een uitgebreide Wegwijzer, met toelichting over het project, de procedure, inkomenseisen en alles wat je moet aanleveren. Lees deze wegwijzer svp eerst voor je gaat inschrijven!

De deadline van inschrijving voor de 1e ronde is:
? vrije sector huurwoningen: zondag 21 augustus 2022 om 22.00 uur
? middeldure huurwoningen: zondag 11 september 2022 om 22.00 uur
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Bouwjaar
2022

Details

Bouwrijpe bouwgrond
nee
Ligging
aan water, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Recreatiewoning
nee

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
48 m²
Inhoud
130 m³

Indeling

Aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal woonlagen
1
Aantal etages
1
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Schuur/berging

Voorzieningen
lift
Bekijk alle kenmerken

Kaart Strandeilandlaan 95 Amsterdam

Deel dit object