menu zoekenBuiksloterham & Co

Bewust eigenzinnig ondernemen, wonen en werken aan het IJ!

 

Buiksloterham&Co is een stoere, circulaire stadswijk in ontwikkeling tussen Eye en NDSM aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Een wijk op basis van het stedenbouwkundige principe Cityplot: wonen naast werken, koop naast huur, stadsstraten naast intieme hofjes en een waterfront voor betrokken bewoners, Urban Activators, nieuwe makers en one-man companies. Vanaf 26 september gaan we in verkoop met de 1e fase.

Start verkoop zaterdag 26 september a.s.

Zaterdag 26 september is het zover. Dan gaan we écht van start met de verkoop van Buiksloterham&Co. Met de eerste appartementen, zelfbouwkavels en marktkavels (ook CPO).   Dat doen we ook nu weer in New Energy Docks aan de Distelweg 113, pal naast Buiksloterham&Co. Wij ontvangen je  graag tussen 14.00 en 17.00 uur.
Kaai#01

Een stoer woongebouw gelegen langs het levendige Tolhuiskanaal. Kaai#01 telt in totaal 37 twee-, drie- en vierkamerappartementen met een woonoppervlakte variërend van ca. 60 tot 116 m2. Van kleinere appartementen tot indrukwekkende penthouses op de bovenste verdieping. Prijzen van € 210.000 tot € 490.000 v.o.n. (incl. 50 jaar afgekochte erfpachtcanon, excl. parkeerplaats à € 27.500 v.o.n.)

Inschrijven kan tot 30 september 2015 om 17.00 uur. De verkoop vindt plaats via loting. De verkoopbrochure, verkooptekeningen, prijslijst, wegwijzer en inschrijfformulier zijn te downloaden van de projectsite www.buiksloterhamenco.nl

 

Zelfbouwkavels

Bouw je eigen duurzame woon-werkhuis aan het water, het hof of de straat op één van de 16 zelfbouwkavels die nu in verkoop gaan. Kaveloppervlaktes variëren van circa 102 tot 202 m2. Prijzen van €165.000 tot € 385.000 v.o.n. op basis van 50 jaar afgekochte erfpachtcanon. Ook erfpacht op basis van canonbetaling is naar keuze mogelijk. Parkeerplaats (1 plaats per kavel verplicht) à € 27.500 v.o.n.

Inschrijven kan tot 1 november 2015 om 17.00 uur. De verkoop vindt plaats via loting. Er is maximaal 1 inschrijving mogelijk. Brochure, kavelpaspoorten, technisch handboek met alle bijlagen, prijslijst en inschrijfformulier met bijlagen zijn te downloaden van de projectsite www.buiksloterhamenco.nl

  

Marktkavels (ook CPO)

Bouw een duurzame woon- en gebouw met of voor een groep, aan het water of aan de straat. Kaveloppervlaktes variëren van circa 451 tot 625 m2. Prijzen van €1.460.000 tot € 1.585.000 v.o.n. op basis van 50 jaar afgekochte erfpachtcanon. Ook erfpacht op basis van canonbetaling is naar keuze mogelijk. Parkeerplaats (voor verplichte norm zie technisch handboek) à € 27.500 v.o.n. per parkeerplaats.

Inschrijven kan tot 1 november 2015 om 17.00 uur. De verkoop vindt plaats via loting. Maximaal op 2 kavels in te schrijven, maximaal 2 kavels aan te kopen. Brochure, kavelpaspoorten, technisch handboek met alle bijlagen, prijslijst en inschrijfformulier met bijlagen zijn zijn te downloaden van de projectsite www.buiksloterhamenco.nl

 

Locatie

Buiksloterham&Co ligt in het voormalig industriegebied aan de dynamische noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein in Amsterdam. De locatie grenst  aan de ene kant aan het Tolhuiskanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de andere kant ligt de Distelweg, waar het pontje naar de Houthaven (nu nog Stenen Hoofd) aan- en afmeert.

Amsterdam Noord bruist en Buiksloterham&Co ligt zeer centraal tussen de vele hotspots en goede voorzieningen:

 

Buiksloterham&Co, bewust eigenzinnig!

De wijk is gebaseerd op het stedenbouwkundig principe Cityplot. Bij deze nieuwe manier van ontwikkelen staan innovatie en samenwerking centraal. Het open karakter biedt ruimte voor ontwikkelingen en veranderingen in de toekomst. Gebouwen kunnen transformeren en zijn waar mogelijk flexibel qua indeling. Door steeds mee te bewegen met nieuwe wensen en initiatieven ontstaat een dynamische, diverse stadswijk. Het gebied heeft een industrieel verleden en behoudt haar stoere karakter ook in de nieuwe opzet. Stoer qua uiterlijk, maar ook  in activiteiten en initiatieven. Ecopreneurs, nieuwe makers, one-man-companies, creatieven en Urban Activators zijn de aanjagers van de ondernemende en levendige wijk. De  publieke functies, ontmoetingsruimten en betaalbare/collectieve werkruimten onderin de gebouwen nodigen uit tot  samenwerken, ondernemen en initiatief.

 

Een grootstedelijke wijk met dorpse sferen.

Hoge gevels aan de Distelweg, stadsstraten en de kade bij het IJ maken Buiksloterham&Co tot een grootstedelijke wijk. Tegelijkertijd zijn er intieme hofjes, waar buren op een mooie dag vragen of je een glaasje meedrinkt. De hofjes kennen een geleidelijke overgang van publiek naar privé middels hoogteverschillen. Een groot deel van de woningentrees ligt aan de hofjes. Door het parkeren los te koppelen van de woningen hebben alle tuinen volle grond, waardoor een rijk en groen gebied ontstaat. Daken worden voorzien van groen als waterbuffer, de hogere daken krijgen zonnepanelen. De wijk nodigt uit tot samenwerken, initiatief en eigenaarschap van het groen, de hoven en pleinen, energiebeheer en parkeren.

Het Tolhuiskanaal is onderdeel van de wijk. De kade is geen harde grens tussen water en stad, maar verspringt en is getrapt. Met vlonders en o.a. aanlegplekken voor sloepjes vormt de kade een speels en levendig waterfront met ruimte voor recreatie, ontspanning en slenteren langs de waterkant.

  

Een circulerende wijk

Buiksloterham&Co is een slim en levenslang lerend gebied. Het is circulerend op meerdere manieren: losgekoppeld van fossiele bronnen, een flexibele en aanpasbare infrastructuur, gebruikersparticipatie, innovatief ondernemerschap en duurzame mobiliteit. De bescherming van het milieu staat centraal. Voor de auto wordt het gebied via een lus door de stadsstraten ontsloten (eenrichtingsverkeer). Bezoekers parkeren aan deze straten of aan de Distelweg. Het parkeren voor de bewoners vindt plaats in de binnen het plan te realiseren parkeergarage aan de Distelweg. De hogere daken worden gebruikt voor energieopwekking, op de lagere groene daken bevinden zich daktuinen en is ruimte voor dakparken, watertuinen, kassen en moestuinen. De collectieve tuinen op de begane grond/maaiveld zijn ingericht als water/infiltratietuinen. Op het centrale plein wordt regenwater opgevangen en zichtbaar als aantrekkelijke waterpartij afgevoerd naar het Tolhuiskanaal.

 

Meer informatie?

Zie voor alle informatie ook www.buiksloterhamenco.nl.

 
Instellen