menu zoekenMemeleiland – U Houthavens

Centraal gelegen nabij het centrum van Amsterdam ligt het Memeleiland in de Houthavens. Een prachtige locatie met veel mogelijkheden! Op het Memel-eiland wordt een appartementencomplex gerealiseerd met 87 woningen, bestaande uit kadewoningen, appartementen en penthouses.

Kadewoningen Een ruime woning direct aan het water. En voor de deur een prachtig park waar u vergeet dat u zich in de stad begeeft. Deze prachtige woningen van 62 tot maar liefst 145 m² met een ruime living én waanzinnig terras aan de gracht. Wonen, werken, leven: de indeling is precies zoals u dat wenst.

Appartementen Luxe appartementen van 72 tot 100 m² met veel vrijheid; vrij uitzicht over het park aan de ene kant en volop genieten van de ligging aan de gracht aan de andere zijde.  En alles gelijkvloers, geheel voorzien van vloerverwarming, vloerkoeling en modern sanitair.  Het balkon is de plek om na het werk te genieten van de middagzon.

Penthouses Deze ruime 4 kamer appartementen met een oppervlakte van 140 m² is ideaal om neer te strijken na een dag werken en te genieten van het weidse panorama dat iedere dag anders kleurt. Op uw eigen terras zit u eerste rang voor het betoverende uitzicht. Het penthouse heeft een uiterst royale woonkamer en beschikt over 2 badkamers.

 

Amsterdamse Houthaven: een nieuw stukje stad

Veel mensen wonen het liefst in de stad, aan een park én aan het water. Dat lijkt onmogelijk, maar in Houthaven kan het! De projectlocatie is een uniek stukje Amsterdam, hier lagen de havens waar een eeuw geleden al dagelijks hout werd aangevoerd, vandaar de naam. Houthaven ligt centraal in Amsterdam, hemelsbreed op 2 kilometer afstand van het Centraal Station en het ligt op slechts vijf minuten rijden vanaf de Ring A10. Het is dé nieuwbouwlocatie van Amsterdam.

De prachtige gebouwen zijn gesitueerd aan het IJ en aan het toekomstige Dijkpark. De hoofdkarakteristieken worden gevormd door een rijk beeld dat ontstaat uit een reeks verschillende panden met een herkenbare uitstraling. Echt eigentijds Amsterdams wonen, met de kwaliteit van nu: klimaatneutraal en helemaal naar wens van de toekomstige bewoner.

Waar begin vorige eeuw de boomstammen in het water lagen te wachten op verdere bewerking voor de Amsterdamse woningbouw, daar verrijst de komende jaren de nieuwe woonwijk Houthaven. Co Stor, projectdirecteur van Houthavens vanuit de gemeente Amsterdam, vertelt ons zijn visie op het nieuw te ontwikkelen gebied. “Straks staat hier echt een mooie wijk met veel verschillende typen woningen voor veel verschillende soorten mensen”, start Co zijn verhaal. “In het water worden zeven eilanden gemaakt die onderling met elkaar zijn verbonden door bruggen. Het plangebied van 26 hectare wordt ingevuld met 3.000 woningen, 70 woonboten en 50.000 vierkante meter utiliteitsbouw.” Qua architectuur ziet Co een sterke relatie met het historische Amsterdam: “De variatie in gevels waar Amsterdam zo bekend om is, moet ook op een moderne wijze terug te zien zijn in Houthaven.”

 

100% klimaatneutraal Bijzonder aan het plan is dat de wijk 100% klimaatneutraal wordt. Co: “Voor het verwarmen van de woningen gebruiken we restwarmte uit de afvalverbrandingscentrale. Daarnaast heeft straks elke woning een aansluiting voor ‘comfort cooling’: water uit het IJ houdt de woningen in de zomermaanden koel. Ook komen er zonnepanelen en windmolens om energie op te wekken voor bijvoorbeeld het opladen van de elektrische auto. Die auto staat trouwens niet op straat geparkeerd, maar onder de grond. Het wordt een voetgangers- en fietsvriendelijk gebied.”

 

Historie

De Houthaven is een haven langs het IJ in het westelijk havengebied van Amsterdam. Aan de noordkant wordt de haven begrensd door de strekdam in het IJ, aan de zuidzijde door de Spaarndammerbuurt. De haven wordt voornamelijk gebruikt door de binnenvaart. Dit bedrijvengebied zal de komende jaren radicaal veranderen. Er wordt een geheel nieuwe woonwijk aangelegd op zeven kunstmatige eilanden.

De haven bestaat uit vier delen. Oude Houthaven, Houthaven, Nieuwe Houthaven en Minervahaven. Gezamenlijk worden ze ook wel de Houthavens genoemd. De Houthaven werd gegraven in 1876, tegelijkertijd met de aanleg van het Noordzeekanaal, voor het overslaan en opslaan van hout. Het was de eerste gegraven haven van Amsterdam. Omdat het vervoer van hout steeds meer over de weg plaatsvond, werden de insteekhavens in 1945 gedempt. Vóór 1945 hadden alle in het gebied rond de Tasmanstraat en Spaarndammerstraat gevestigde houthandels het adres Houthaven. Na de Tweede Wereldoorlog verviel de straatnaam Houthaven en werden de huidige straatnamen ingevoerd, waaronder Rigakade, Archangelkade, Danzigerbocht, Gevleweg,en Stavangerweg.

 

Het unieke van U – AmsterdamHouthaven:
Instellen