menu zoekenStatendam

FEEL FREE TO RENT

Met Statendam wordt de laatste ontwikkeling van fase 1 van Overhoeks afgerond. Het complex is een ontwerp van Geurts en Schultze en met zijn fraaie gevel de ‘Parel van Overhoeks’. Statendam is één van de fraaie nieuwbouwcomplexen op Overhoeks. Overhoek is gelegen in Amsterdam-Noord, pal tegenover het Centraal Station en is uitgegroeid tot een kosmopolitische plek met befaamde trekkers als Eye en Tolhuistuin. Door de New York Times is het gebied in 2014 zelfs benoemd als nummer 3 hot spot van de wereld. In fase 2 (De Strip) wordt daar de iconische ADAM – de Overhoeks Shell toren – nog aan toegevoegd. Het Click Hostel vestigt zich in het voormalige grootlab van Shell. Verder worden er enkele woontorens ontwikkeld waaronder een woontoren met 150 appartementen.

108 appartementen
Statendam bestaat uit 108 vrije sector huurappartementen. De woningen variëren in oppervlakte van 62 tot 99 m². Er zijn twee- en driekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of (dak)-terras en een eigen parkeerplaats in de ondergrondse garage.
De meest zuidelijke appartementen hebben een fantastisch zicht op Eye en de toren ADAM. De differentiatie in plattegrondtypen geeft het gebouw een speels karakter en de consument veel keuzevrijheid.

Luxe afwerking
De fraaie Bruynzeel keuken heeft een aanrechtblok met onderkasten in de kleur wit met een RVS greep. Ter plaatse van het kookgedeelte is een RVS achterwand aangebracht. Het composietstenen aanrechtblad heeft een RVS spoelbak, een geïntegreerde inductie kookplaat en een Grohe Concetto mengkraan. De keuken beschikt verder over een koelvries-combinatie, een vaatwasser, een combi-magnetron alsmede een motorloze schouwkap. De inbouwapparatuur is van het merk ATAG/ Pelgrim.

Ook de badkamer is luxe afgewerkt en beschikt over een inloopdouche met Grohe douchegarnituur en mengkraan, een brede wastafel met twee Grohe kranen en een rechthoekige spiegel met planchet. Sommige typen appartementen hebben een ligbad.

De appartementen beschikken over één of twee bergruimten in de woning en een bergruimte op de begane grond ‘van het gebouw.

Tenslotte heeft elk appartement een telefoon-, CAI- en glasvezelaansluiting tot in de meterkast. In de woonkamer zijn aansluitingen voorbereid. Ook is er een videofooninstallatie.

Prijsniveau
De huurprijzen per maand lopen uiteen van 1.015 tot 1.435 euro, inclusief een parkeerplaats in de parkeergarage onder het gebouw.

Meer informatie op de site van www.hureninstatendam.nl
Instellen