menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Te Koop
Koop
 € 315.570 - 569.910
Objectsoort
bovenwoning, beneden + bovenwoning
Aantal beschikbaar
3
Woonoppervlak
114 - 153 m2
Inhoud
322 - 460 m3
 

WIJ LAND – CPO op Centrumeiland IJburg

Nieuwbouw

*** Wonen in WIJ_LAND – meld je aan voor de eerstvolgende meetup op 25 februari a.s. vanaf 19:30 uur, locatie: Gillis van Ledenberchstraat 78A te Amsterdam en maak kennis met (een deel van) de wij__land groep, hoor wie we zijn, wat onze visie is, hoe ver we zijn en stel je vragen ***

Want WIJ_LAND is een unieke kans om zelf je eigen duurzame huis te bouwen in Amsterdam Centrumeiland IJburg. En om te pionieren in het nieuwe wonen!

WAT IS WIJ_LAND?
Wij_land is een duurzaam zelfbouwinitiatief op Centrumeiland van een hele diverse groep realistische idealisten, met een grote liefde voor de stad en een droom om daar betaalbaar, bewust en sociaal samen te leven. Wij_land is één van de eerst uitgegeven kavels op het nieuwe eiland (kavel 10.01B). En alles is gebouwd op drie principes: Delen, Diversiteit en Duurzaamheid.

Daarom hebben we een logeerkamer voor je gasten, een kas op het dak om eigen groentes te verbouwen met een keuken en huiskamer, een natuurinclusieve daktuin, klusruimte én een yoga- en workshopruimte.Meer weten over wie wij zijn? Kijk op woneninwijland.info

VERKOOPDOCUMENTATIE
Er zijn nog een paar plekken vrij binnen wij_land. Ben je liever een goede buur dan een verre vriend? Zou je graag je eigen woning willen ontwerpen en samen met een leuke groep mensen invulling geven aan de collectieve ruimtes? Kijk dan hier welke woningen nog beschikbaar zijn.

DE 10 AMBITIES VAN WIJ_LAND
1. Om diversiteit te stimuleren creëren we woningen in zeer verschillende afmetingen, ook voor starters en alleenstaanden
2. We bouwen nieuwe woonvormen als ’friends-houses’, levensloopwoningen en woon-werk huizen.
3. We streven naar een klimaatneutraal pand met EPC = 0 met een lage energiebehoefte, door o.a. zonnepanelen, groendaken, een WKO pomp en WTW systeem
4. We bouwen rainproof, hergebruiken regenwater en ambiëren een grijswater systeem
5. Gebruik van onderhoudsarme, duurzame, natuurlijke, gebruikte en makkelijk te recyclen materialen
6. Zo min mogelijk CO2 uitstoot
7. Deelconcepten voor elektrische auto’s, wasmachines en gereedschap
8. We willen een voedselcoöperatie opzetten om verspilling tegen te gaan
9. Creëren een sociale leefomgeving door de collectieve ruimtes als de kas, gedeelde daktuin en beneden terras, klusruimte en de yogazaal
10. Willen sociale ondernemingen ruimte bieden in onze commerciële plint

CPO
Wij_land is een pure CPO, oftewel zelfbouwgroep, zonder externe financiers of crowdfunding. De groep heeft zelf het plan gemaakt, de professionele partners uitgekozen en draagt zelf zorg voor de (voor)financiering. En is daarom volledig eigenaar van en opdrachtgever over de ontwikkeling en ontwerp van het pand. Wij doen dit samen met onze grootste partner architectenbureau Space&Matter, bekend van o.a. SchoonSchip en de Ceuvel. En een bouwteam bestaande uit o.a. aannemer Van Bekkum, constructeur BreedID en adviseur DGMR.

WONEN EN WERKEN
Het kantoor is niet meer de enige plek om te werken. Ook je huis moet een aangename werkplek zijn. Een aantal van de woningen in wij_land is uitermate geschikt om comfortabel te werken vanuit huis. En wij_land kan flexplekken creëren in de collectieve ruimtes. Daarnaast willen we samen met creatieve ondernemers invulling aan de 150 m2 commerciële plint van het gebouw. Misschien iets voor jou?

TIJDSLIJN
Start verkoop – Heden (laatste woningen!)
Start bouw – Kwartaal 4 – 2019
Prognose oplevering – Voorjaar 2021

DE WONINGEN
Wij_land heeft meerdere woningtypes ontworpen:
1. de panoramawoning
2. het dubbellaags tuinhuis
3. de woon-werk atelierwoningen
4. appartement

Er zijn nog 3 tuinhuizen beschikbaar, 2 woon-werk atelierwoningen, 1 panoramawoning (ook op te splitsen in 2 woningen) en 1 appartement.

PRIJS & START BOUW
• De woningen hebben een richtprijs. In het najaar worden de prijzen definitief vastgesteld. De prijzen zijn op basis van een jaarlijkse canonbetaling
• Een parkeerplek moet individueel worden gekocht (richtprijs Euro 30.000 v.o.n)
• We streven naar start bouw in het laatste kwartaal van dit jaar (2019)

EXTRA’S
Bij wij_land koop je veel méér dan alleen een woning! Wij_land is een duurzaam community gebouw met de luxe van veel extra’s. In de m2 prijs zitten ook alle extra collectieve en commerciële ruimtes. Deze ruimtes mogen -naast eigen gebruik- ook worden verhuurd. Zo betaalt het onderhoud voor het pand zich uiteindelijk zelf terug. Op een rijtje:
• Kas, kook- en ontmoetingsruimte op het dak
• Klusruimte
• Gastenverblijf + wasruimte
• Permacultuur groendak met zitplekken
• Plek voor flexwerken
• Yoga/ pilates/ sportzaaltje
• Expositie- & workshopruimte
• Commerciële ruimte voor verhuur aan derden
• Gedeeld binnentuin met speel- & zitplek en groen

BIJKOMENDE KOSTEN
Wij_land zal van een coöperatie overgaan naar een VVE bij start bouw. We streven er naar de VVE en servicekosten zo laag mogelijk te houden. Wij achten dit mogelijk doordat de commerciële plint van wij_land zal worden verhuurd en we onze collectieve ruimtes ook mogen verhuren. Deze opbrengsten worden gebruikt voor onderhoud van ons pand. Door onze gunstige EPC waarde zal ook energierekening laag gehouden kunnen worden. De erfpacht canon is geschat op €1,60 per m2 per maand, afkoop is tussen €800-€900 m2. Het eerste jaar van de canon is mee berekend in de m2 prijs. Afkoop is een individuele keuze.

ZELFBEWONINGSPLICHT
De gemeente Amsterdam stelt aan de nieuwbouwwoningen op Centrumeiland de eis van 5 jaar zelfbewoningsplicht. Wij_land staat hier achter, aangezien wij willen pionieren in sociale duurzaamheid en een prettige woon community van leuke buren willen bouwen.


Woningtypes

Dubbellaagse tuin-maisonnette

nieuwbouw  € 569.910

Panorama woning

nieuwbouw  € 315.570

Woon-werk atelierwoning

nieuwbouw  € 536.940 - 560.490

bel ons 020-6 816 716
 Instellen