menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Te Koop
Koop
 € 540.000 - 680.000
Objectsoort
bovenwoning, beneden + bovenwoning
Aantal beschikbaar
6
Woonoppervlak
121 - 153 m2
Inhoud
365 - 460 m3
 

WIJ_LAND – Centrumeiland IJburg

Nieuwbouw

Wonen in WIJ_LAND – unieke kans om zelf je eigen duurzame huis te bouwen in Amsterdam Centrumeiland IJburg. En om te pionieren in het nieuwe wonen!

Meet&Greet informatie-avond op 27 augustus aanstaande. Meld je aan via Hallie & Van Klooster Makelaardij of via de project website.

WAT IS WIJ_LAND?
Wij_land is een duurzaam zelfbouwinitiatief op Centrumeiland van een hele diverse groep realistische idealisten, met een grote liefde voor de stad en een droom om daar betaalbaar, bewust en sociaal samen te leven. Wij_land is één van de eerst uitgegeven kavels op het nieuwe eiland (kavel 10.01B). En alles is gebouwd op drie principes: Delen, Diversiteit en Duurzaamheid.

Daarom hebben we een logeerkamer voor je gasten, een kas op het dak om eigen groentes te verbouwen met een keuken en huiskamer, een natuurinclusieve daktuin, klusruimte én een yoga- en workshopruimte.Meer weten over wie wij zijn? Kijk op woneninwijland.info

VERKOOPDOCUMENTATIE
Er zijn nog een paar plekken vrij binnen wij_land. Ben je liever een goede buur dan een verre vriend? Zou je graag je eigen woning willen ontwerpen en samen met een leuke groep mensen invulling geven aan de collectieve ruimtes? Kijk dan hier welke woningen nog beschikbaar zijn.

Spreekt ons project wij_land je aan én heb je je ideale woning gevonden? Geef je dan op via makelaar Hallie & Van Klooster of onze eigen website. Op 27 augustus a.s. houden wij een ’meet&greet’ informatie avond, waarbij je ons kunt ontmoeten en wij jou. Hier kun je alle vragen stellen over wij_land en de woning. Alle technische details, verkooptekeningen, uitvoeringsniveau’s en de brochure zijn hier voor je beschikbaar.

DE 10 AMBITIES VAN WIJ_LAND

1. Om diversiteit te stimuleren creëren we woningen in zeer verschillende afmetingen, ook voor starters en alleenstaanden
2. We bouwen nieuwe woonvormen als ’friends-houses’, levensloopwoningen en woon-werk huizen.
3. We streven naar een klimaatneutraal pand met EPC = 0 met een lage energiebehoefte, door o.a. zonnepanelen, groendaken, een WKO pomp en WTW systeem
4. We bouwen rainproof, hergebruiken regenwater en ambiëren een grijswater systeem
5. Gebruik van onderhoudsarme, duurzame, natuurlijke, gebruikte en makkelijk te recyclen materialen
6. Zo min mogelijk CO2 uitstoot
7. Deelconcepten voor elektrische auto’s, wasmachines en gereedschap
8. We willen een voedselcoöperatie opzetten om verspilling tegen te gaan
9. Creëren een sociale leefomgeving door de collectieve ruimtes als de kas, gedeelde daktuin en beneden terras, klusruimte en de yogazaal
10. Willen sociale ondernemingen ruimte bieden in onze commerciële plint

CPO
Wij_land is een pure CPO, oftewel zelfbouwgroep, zonder externe financiers of crowdfunding. De groep heeft zelf het plan gemaakt, de professionele partners uitgekozen en draagt zelf zorg voor de (voor)financiering. En is daarom volledig eigenaar van en opdrachtgever over de ontwikkeling en ontwerp van het pand. Wij doen dit samen met onze grootste partner architectenbureau Space&Matter, bekend van o.a. SchoonSchip en de Ceuvel. En een bouwteam bestaande uit o.a. aannemer Van Bekkum, constructeur BreedID en adviseur DGMR.

WONEN EN WERKEN
Het kantoor is niet meer de enige plek om te werken. Ook je huis moet een aangename werkplek zijn. Een aantal van de woningen in wij_land is uitermate geschikt om comfortabel te werken vanuit huis. En wij_land kan flexplekken creëren in de collectieve ruimtes. Daarnaast willen we samen met creatieve ondernemers invulling aan de 150 m2 commerciële plint van het gebouw. Misschien iets voor jou?

TIJDSLIJN
Start verkoop – Heden (laatste woningen!)
Start bouw – Kwartaal 4 – 2019
Prognose oplevering – Voorjaar 2021

DE WONINGEN
Wij_land heeft 3 woningtypes ontworpen:

1. de panoramawoning
2. het dubbellaags tuinhuis.
3. een woon-werk atelierwoning

Er zijn nog 3 tuinhuizen beschikbaar, 1 woon-werk atelierwoning en 1 panoramawoning (ook op te splitsen in 2 woningen).

PRIJS & START BOUW
• De woningen hebben een richtprijs. In het najaar worden de prijzen definitief vastgesteld. De prijzen zijn op basis van een jaarlijkse canonbetaling
• Een parkeerplek moet individueel worden gekocht (richtprijs Euro 30.000 v.o.n)
• We streven naar start bouw in het laatste kwartaal van dit jaar (2019)

ZELFBEWONINGSPLICHT
De gemeente Amsterdam stelt aan de nieuwbouwwoningen op Centrumeiland de eis van 5 jaar zelfbewoningsplicht. Wij_land staat hier achter, aangezien wij willen pionieren in sociale duurzaamheid en een prettige woon community van leuke buren willen bouwen.


Woningtypes

Panorama woning

nieuwbouw  € 680.000

Tuinhuis Dubbellaags

nieuwbouw  € 540.000 - 550.000

Woon-werk atelierwoning

nieuwbouw  € 550.000

bel ons 020-6 816 716
 Instellen