menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Te Koop
Koop
 € 165.000 - 1.585.000
Objectsoort
bovenwoning, beneden + bovenwoning
Aantal beschikbaar
42
Woonoppervlak
1 m2
Inhoud
1 m3
Perceel
1 m2
 

Buiksloterham en Co

Nieuwbouw

Buiksloterham&Co
Bewust eigenzinnig ondernemen, wonen en werken aan het IJ

Buiksloterham&Co is een stoere, circulaire stadswijk in ontwikkeling tussen Eye en NDSM aan de noordelijke IJ-oever in Amsterdam. Een wijk op basis van het stedenbouwkundige principe Cityplot: wonen naast werken, koop naast huur, stadsstraten naast intieme hofjes en een waterfront voor betrokken bewoners, Urban Activators, nieuwe makers en one-man companies. Heeft u interesse om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en nieuw aanbod, meldt u zich dan aan via www.buiksloterhamenco.nl

Locatie
———-
Buiksloterham&Co ligt in het voormalig industriegebied aan de dynamische noordelijke IJ-oever, tussen Eye en het NDSM-terrein in Amsterdam. De locatie grenst aan de ene kant aan het Tolhuiskanaal, dat uitkomt op het IJ. Aan de andere kant ligt de Distelweg, waar het pontje naar de Houthaven (nu nog Stenen Hoofd) aan- en afmeert.

Amsterdam Noord bruist en Buiksloterham&Co ligt zeer centraal tussen de vele hotspots en goede voorzieningen:
• 5 minuten fietsen naar de pont over het IJ, naar het Centraal station
• op loopafstand, direct naast het terrein, aan het IJ: café The Rock
• 5 minuten fietsen naar filmmuseum en restaurant Eye, Tolhuistuin, Café de Pont, De toren Adam, The Coffee Virus (A LAB)
• 10 minuten fietsen naar de Van der Pekbuurt met: Café Modern, Restaurant il Pecorino, Eetcafé Number One, diverse leuke winkels en de boeren- en biologische markt op vrijdag
• 5 minuten fietsen naar het NDSM-terrein met Bbrood, de HEMA en restaurants als IJ-Kantine, Pllek, Noorderlicht Café, Loetje aan het IJ, Bistro Noord, Kebec en ’t Pontstation.
• 5 min fietsen naar Café de Ceuvel
• vlakbij vintagewinkels Blom&Blom, Van Dijk & Co en Neef Louis
• vlakbij de bouwmarkten op de woonboulevard Klaprozenweg
• sportschool en scholen in de buurt
• direct naast het terrein vertrekt de pont naar het Stenen Hoofd (dit is een tijdelijke plek, over een aantal jaar gaat de aanlandingsplek weer naar de Houthaven)

De wijk
——–
Buiksloterham&Co, bewust eigenzinnig!
De wijk is gebaseerd op het stedenbouwkundig principe Cityplot. Bij deze nieuwe manier van ontwikkelen staan innovatie en samenwerking centraal. Het open karakter biedt ruimte voor ontwikkelingen en veranderingen in de toekomst. Gebouwen kunnen transformeren en zijn waar mogelijk flexibel qua indeling. Door steeds mee te bewegen met nieuwe wensen en initiatieven ontstaat een dynamische, diverse stadswijk. Het gebied heeft een industrieel verleden en behoudt haar stoere karakter ook in de nieuwe opzet. Stoer qua uiterlijk, maar ook in activiteiten en initiatieven. Ecopreneurs, nieuwe makers, one-man-companies, creatieven en Urban Activators zijn de aanjagers van de ondernemende en levendige wijk. De publieke functies, ontmoetingsruimten en betaalbare/collectieve werkruimten onderin de gebouwen nodigen uit tot samenwerken, ondernemen en initiatief.

Een grootstedelijke wijk met dorpse sferen.
————————————————————-
Hoge gevels aan de Distelweg, stadsstraten en de kade bij het IJ maken Buiksloterham&Co tot een grootstedelijke wijk. Tegelijkertijd zijn er intieme hofjes, waar buren op een mooie dag vragen of je een glaasje meedrinkt. De hofjes kennen een geleidelijke overgang van publiek naar privé middels hoogteverschillen. Een groot deel van de woningentrees ligt aan de hofjes. Door het parkeren los te koppelen van de woningen hebben alle tuinen volle grond, waardoor een rijk en groen gebied ontstaat. Daken worden voorzien van groen als waterbuffer, de hogere daken krijgen zonnepanelen. De wijk nodigt uit tot samenwerken, initiatief en eigenaarschap van het groen, de hoven en pleinen, energiebeheer en parkeren.

Wonen aan het water
————————
Het Tolhuiskanaal is onderdeel van de wijk. De kade is geen harde grens tussen water en stad, maar verspringt en is getrapt. Met vlonders en o.a. aanlegplekken voor sloepjes vormt de kade een speels en levendig waterfront met ruimte voor recreatie, ontspanning en slenteren langs de waterkant.

Een circulerende wijk
———————–
Buiksloterham&Co is een slim en levenslang lerend gebied. Het is circulerend op meerdere manieren: losgekoppeld van fossiele bronnen, een flexibele en aanpasbare infrastructuur, gebruikersparticipatie, innovatief ondernemerschap en duurzame mobiliteit. De bescherming van het milieu staat centraal. Voor de auto wordt het gebied via een lus door de stadsstraten ontsloten (eenrichtingsverkeer). Bezoekers parkeren aan deze straten of aan de Distelweg. Het parkeren voor de bewoners vindt plaats in de binnen het plan te realiseren parkeergarage aan de Distelweg. De hogere daken worden gebruikt voor energieopwekking, op de lagere groene daken bevinden zich daktuinen en is ruimte voor dakparken, watertuinen, kassen en moestuinen. De collectieve tuinen op de begane grond/maaiveld zijn ingericht als water/infiltratietuinen. Op het centrale plein wordt regenwater opgevangen en zichtbaar als aantrekkelijke waterpartij afgevoerd naar het Tolhuiskanaal.

Meer informatie?
——————-
Zie voor alle informatie ook www.buiksloterhamenco.nl.
Verkoop via Hallie & Van Klooster Makelaardij, tel (020) 6 816 716 of info@hallie-vanklooster.nl

Kaai-01
———–
Een stoer woongebouw gelegen langs het levendige Tolhuiskanaal. Kaai-01 telt in totaal 37 twee-, drie- en vierkamerappartementen met een woonoppervlakte variërend van ca. 60 tot 116 m2. Van kleinere appartementen tot indrukwekkende penthouses op de bovenste verdieping.
Alle appartementen zijn inmiddels verkocht. Heeft u interesse om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en nieuw aanbod, meldt u zich dan aan via www.buiksloterhamenco.nl

Zelfbouwkavels
———————
Bouw je eigen duurzame woon-werkhuis aan het water, het hof of de straat op één van de zelfbouwkavels Kaveloppervlaktes variëren van circa 102 tot 202 m2.
Heeft u interesse om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en nieuw aanbod, meldt u zich dan aan via www.buiksloterhamenco.nl

Marktkavels (ook CPO)
——————————-
Bouw een duurzame woon- en gebouw met of voor een groep, aan het water of aan de straat. Kaveloppervlaktes variëren van circa 451 tot 625 m2. Heeft u interesse om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en nieuw aanbod, meldt u zich dan aan via www.buiksloterhamenco.nl


Woningtypes

Koopappartementen Kaai-01

nieuwbouw  € 210.000 - 490.000

Marktkavels (ook CPO)

nieuwbouw  € 1.460.000 - 1.585.000

bel ons 020-6 816 716
 Instellen