Open Huis - 28 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Louise de Colignystraat 54-II AMSTERDAM

Vraagprijs € 325.000 k.k.

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

-----
Om ongerustheid bij bezoekers van woningen te voorkomen bezichtigen wij enkel nog één op één. Informeer naar ons protocol.
U kunt dus met een gerust hart komen kijken bij onze woningen.
-----

Groots wonen in een duurzaam, tiny appartement!

Prachtig appartement, naar prijswinnend ontwerp, gerealiseerd in 2018 door de Amsterdamse interieur- en meubelontwerper Jouke Schouten. De woning bevindt zich in een complex van twee monumentale gebouwen, ontworpen door architect Ben Merkelbach, de latere stadsbouwmeester van Amsterdam. De eerste toepassing van strokenbouw in Nederland; lucht, licht en ruimte.

De gebouwen zijn in 2017 grondig gerenoveerd. Daarbij werden alle kozijnen, puien, dak, leidingwerk en aansluiting van water, riool, elektriciteit en gas, plus woning scheidende vloeren en wanden vernieuwd. De buitenmuren zijn opnieuw geïsoleerd. Veel authentieke details zijn bewaard, zoals het boodschappenmandje van weleer, het trappenhuis. De nieuwe raamkozijnen ogen even scherp als de stalen kozijnen in 1937. Onlangs is de fraai aangelegde binnentuin opgeleverd. Deze oase van rust is alleen toegankelijk voor bewoners.

De 46 vierkante meter aan woonoppervlak, en de 2,69 meter hoogte van deze woning zijn optimaal benut. Zo is de gebruikelijke techniekruimte achterwege gelaten, de gasmeter is verwijderd en de leiding afgedopt. Er is dan ook geen combi-ketel met expansievat. De woning wordt verwarmd met IR-folie onder de vloerbedekking. De ventilatie unit is op hoogte aangebracht waardoor hij weinig ruimte in beslag neemt. De woning is in zijn geheel verduurzaamd.

Indeling
Via het markante trappenhuis is de woning te bereiken op de tweede verdieping. Bij binnenkomst valt de blik meteen op de brede, zwevende buffetkast. De deuren van deze kast zijn voorzien van een biolaminaat op basis van cacaoschillen. Deze kast biedt zeer veel bergruimte, en ook plaats voor een mini 'kantoor'. Aan de linkerkant van de entree is de meterkast, die ook garderobe is.

Het grote wandmeubel aan de voorzijde heeft veel hang- en legruimte, en is ook boekenkast, terwijl 's avonds het paneel met schilderij in een handomdraai verandert in een ruim tweepersoonsbed.

De badkamer is compact, maar wordt ervaren als zeer ruim, door materiaalkeuze, kleur, en daglichttoetreding. De waterbesparende neveldouche is van Nebia. In de badkamer zijn geen tegels, cement en voegen gebruikt.
Ook is er veel bergruimte in lades en vakken, zichtbaar en onzichtbaar. De moderne douche-wc is van Laufen. De wasmachine is geïntegreerd in het badkamermeubel. Op het balkon aan de achterzijde kan je heerlijk genieten van de namiddag- en avondzon. De woonkamer heeft een zonnig Frans balkon. Hierdoor krijgt de woning nog meer karakter!

Duurzaamheid staat centraal in deze woning. De wanden en deuren van de badkamer en de keuken bestaan uit accoyahout (verduurzaamd grenen). Tal van ruimtesparende, slimme oplossingen maken het mogelijk om groots te wonen op een klein oppervlak. De woning is van het gas af en beschikt nu over een comfortabele infrarood vloerverwarming. Het elektriciteitsverbruik blijft niettemin onder de 3.600kWh per jaar (gemiddeld huishouden). De gebruikte materialen zijn bio-based, ontwerp en verwerking van materiaal zijn gericht op hergebruik.

Uniek is dat van de afbouw van de woning een 'paspoort' gemaakt is waarin verwarming, elektriciteit, water, afvoer, douche, wc, en keuken goed gedocumenteerd zijn.

Buurt
Er komen steeds meer leuke buurttentjes in Bos en Lommer waarvan Restaurant Van de Buurt, Spaghetteria, Selma's en Day Made goede voorbeelden zijn. Het markante Podium Mozaiek is om de hoek, met theater, restaurant en zonnig terras. Voor groen is er het Erasmuspark en voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht op de Bos en Lommerweg en de Jan van Galenstraat.

Op de ene hoek met bus 21 naar het CS, tram 19 naar Sloterdijk of het Leidseplein, en op de andere hoek met bus 80 via Haarlem naar het strand in Zandvoort. Auto parkeren: de straat valt onder vergunninggebied West 3.1. Voor het aanvragen van een vergunning of de meest actuele wachttijd verwijzen wij u naar de website van de Gemeente Amsterdam. In Parkeergarage De Tetteroo kan een parkeerplaats gehuurd worden.

VvE
De VVE Merkelbach is gezond en actief, wordt professioneel beheerd door Ymere VvE Beheer. De maandelijkse bijdrage is ca. € 67,- en dekt o.a. schoonhouden en elektriciteit algemene ruimten, onderhoud binnentuin, opstalverzekering en sparen voor toekomstig onderhoud. Relevante stukken zijn op aanvraag beschikbaar.

Erfpacht
De woning is gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond. De jaarlijkse canon is vooruitbetaald tot en met 15-02-2066. Op dit recht zijn de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht van het jaar 2000 van toepassing. Verkopers hebben de aanvraag voor afkoop eeuwigdurende erfpacht ingediend bij de gemeente Amsterdam.

Bijzonderheden
- Woonoppervlakte van 46 m2 conform NEN2580 meetcertificaat;
- In 2017 compleet gerenoveerd complex
- Duurzaam wonen
- Berging in de onderbouw
- Balkon en Frans balkon aanwezig
- Comfortabele infrarood-vloerverwarming door gehele woning
- Gezonde en actieve VvE
- Erfpachtcanon afgekocht tot en met 15-02-2066
- Na verbouwing in 2018 opgeleverd
- Prijswinnend ontwerp, gerealiseerd door de Amsterdamse interieur- en meubelontwerper Jouke Schouten

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
46 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
6 m²
Externe bergruimte
10 m²
Bruto inhoud
163 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
frans balkon, mechanische ventilatie, tv kabel

Energie

Isolatie
dubbel glas, volledig geïsoleerd
Soort verwarming
elektrische verwarming
Warm water
elektrische boiler eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Sloten (N.H.)
Sectie
C
Indexnummer
84
Perceel
12181
Eigendomssituatie
Eigendom belast met erfpacht
Lasten afgekocht tot
2066-02-16
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
betaald parkeren
Bekijk alle kenmerken

Kaart Louise de Colignystraat 54-II AMSTERDAM

Deel dit object