Vorige | Volgende

Hellingstraat 268 AMSTERDAM

Koopsom € 1.950.000 v.o.n.

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

Spectaculair sky appartement op de 16e verdieping van een van de torens van Pontkade op de voormalige NDSM-werf. Vanuit je eigen appartement uitzicht aan drie zijden op dat mooie en bruisende Amsterdam. Wonen op historische hoogte aan 't IJ

Het sky appartement is met de lang zijde gericht op het zuiden en dat staat garant voor een heerlijk lichte woning. En op zon op de beide terrassen. Hoe je optimaal van deze kenmerken alleen al gaat genieten is geheel aan jezelf. Wij kunnen slechts enkele suggesties doen voor een indeling van dit penthouse van circa 195 m2.
De woonkamer met aansluitend woonkeuken strekt zich langs de gehele zuid-zuioostzijde, zodat op ieder moment van de dag, waar je ook bent, je altijd zicht hebt op het IJ en de (binnen)stad. Bovendien sluit de woonkeuken direct aan op het terras met de meeste ochtendzon en de woonkamer heeft een directe uitloop naar het terras met de meeste avondzon.
De master bedroom met inloopkast grenst eveneens aan het terras met de ochtendzon en kijkt verder uit over het landelijke gebied boven Amsterdam Noord. De drie overige (slaap)kamers kijken uit op de bedrijvigheid van de Amsterdamse haven. Ideaal om een van die kamers in te richten als thuiswerkplek. Een grote badkamer en een extra gasten badkamer mogen niet ontbreken. Het is maar een voorbeeld. Er zijn zoveel andere indelingen mogelijk. The floor is yours.

Uitzicht
Aan de zonnige oever van het IJ, op de historische NDSM-werf worden dit jaar nog de penthouses en sky appartementen Pontkade opgeleverd, waarvan dit penthouse aan de Hellingstraat 268 er één is. De penthouses en sky appartementen met woonoppervlakten tot 300 m2 hebben door hun ligging op de topverdiepingen, magnifiek uitzicht over het IJ en de stad. De raampartijen zijn van plafond tot vloer! Geniet vanaf spectaculaire hoogte van de grillige Hollandse luchten.

Pontkade
Pontkade is een ontwerp van de Architekten Cie uit Amsterdam. Het contact met het water is gebruikt als inspiratiebron. Met materialen die passen bij deze historische plek zoals beton, glas en staal. De penthouses zijn, met de ligging op circa 48 en 60 meter hoogte, de kronen op het werk. De oplevering is casco. De indeling en afwerking zijn dus nog volledig vrij in te vullen. Hier woon je groots. Op een inspirerende locatie, precies zoals jij dat wilt. Met een enorme living om te ontspannen, een grote woonkeuken, vier of vijf kamers, meerdere badkamers, study, aparte filmkamer, fitness, wellness, één of twee zonneterrassen en de mogelijkheid om twee privé parkeerplekken in de ondergrondse stallinggarage te kopen. The sky is the limit!

Het IJ letterlijk aan je voeten
Een nieuw stadsdistrict verrijst in Amsterdam. Met woningen, twee jachthavens een zorgcluster, diverse horeca, winkels, een supermarkt (AH), musea, diverse scholen en culturele en vrijetijdsvoorzieningen. De oude monumentale gebouwen zijn veelal Rijksmonumenten en hebben nieuwe (culturele) functies. Vanuit de penthouses heb je een prachtig panoramisch zicht op de historische stad. 's Nachts raak je betoverd door de fonkelende lichten van de schepen en het centrum. Met de veerpont ben je in 15 minuten op Amsterdam CS of in het stadscentrum waar kunst, cultuur, restaurants van internationaal niveau op je wachten. Wel het genot, niet de drukte. De auto heb je hier niet nodig. Amsterdam Marina is je nieuwe buur. Een prachtige plek voor een mooie sloep, zeil- of motorjacht.

Wonen op NDSM
Ooit was NDSM een van de grootste scheepswerven ter wereld. In de jaren '80 werd de 'Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij' ontmanteld. Het terrein aan de noordkant van het IJ kwam leeg te staan. Inmiddels is dat verleden tijd. NDSM-West ontvouwt zich tot een waardig verlengde van het Amsterdamse stadscentrum, vergelijkbaar met urban woonwijken zoals we die tegenkomen in New York, Hamburg en Berlijn. Door de combinatie van afwisselende (ook monumentale) architectuur en een eigen karakter krijgt dit gebied nieuwe allure.

Bijzonderheden:
• Wonen op unieke hoogte (toren 1 is 60 meter en toren 2 is 48 meter);
• Royale woonoppervlakten tot 300 m2;
• Geweldig uitzicht over het IJ en Amsterdam;
• Plafondhoogtes tot 4,30 meter;
• Naar eigen wens af te bouwen (casco oplevering);
• Grote zonneterrassen;
• Stoere architectuur
• Enorme raampartijen, veel lichtinval en uitzicht;
• Minimaal twee vaste parkeerplaatsen per penthouse in overdekte parking beschikbaar;
• Berging op de begane grond;
• Royale entree met liften op de begane grond, vanuit de garage bereikbaar;
• Op loopafstand van Amsterdam Marina;
• Veerpont voor snelle verbinding met Amsterdam Centraal en de Houthaven;
• Gunstige ligging ten aanzien van uitvalswegen A10 en Noord-Zuidlijn;
• 20 minuten auto reistijd van en naar Schiphol;
• Lage erfpacht, indexcanon voor Helllingstraat 268: € 3.083 per jaar
• Snelle oplevering na tekenen koopovereenkomst (prognose: einde 2020)

Parkeren
In de overdekte parking zijn twee plaatsen gereserveerd per penthouse. De koopsom voor twee parkeerplaatsen bedraagt € 81.870 v.o.n. op basis van een jaarlijkse (index)canonbetaling ter hoogte van € 106.


De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Bouwtype
Nieuwbouw
Bouwnummer
F2
Bouwjaar
2019

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
257 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
48 m²
Externe bergruimte
10 m²
Bruto inhoud
835 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
4
Aantal badkamers
1
Aantal badkamers
XXX0
Voorzieningen
glasvezel kabel, lift, mechanische ventilatie, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Soort verwarming
stadsverwarming
Warm water
stadsverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
AH
Indexnummer
903
Perceel
5713
Eigendomssituatie
Erfpacht
Ligging
Aan vaarwater, aan water, in woonwijk, open ligging, vrij uitzicht

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
parkeergarage
Bekijk alle kenmerken

Kaart Hellingstraat 268 AMSTERDAM

Deel dit object