Vorige | Volgende

Fonteinkruidstraat 92 AMSTERDAM

Bewaar object
Deze woning is onder bod

Omschrijving

Met oog voor detail en met prachtige zichtlijnen strekt dit fraai vormgegeven appartement van zo'n 100 m2 zich uit over de hoek van het vorig jaar opgeleverde en duurzame complex Top-Up. De ruimtes lijken organisch in elkaar over te lopen en daarmee laat het appartement zien wat ruimte een mens kan bieden. Niet in de laatste plaats vanwege de drie meter hoge plafonds. Rust en reuring wisselen elkaar moeiteloos af. Met een droom van een loggia, die het gehele jaar door zo'n 31 m2 extra leefruimte biedt.

De huidige eigenaar heeft het appartement met hulp van een architect en aannemer zelf ingedeeld en afgebouwd. Daarbij is gekozen voor een heldere opzet, waarbij er optimaal gebruik is gemaakt van de bijzondere hoekligging op de vijfde verdieping. De woonkeuken en aansluitend woonkamer zijn beiden gericht op het licht en bieden prachtige zichtlijnen naar buiten. En dat uitzicht is mooi, niet alleen door de hoge verdieping, maar ook omdat de omgeving fraaie en afwisselende architectuur laat zien. De zon is er in de morgen en komt einde van de dag weer terug in de woonkamer.
In de open en luxe uiterste keuken met een kook- en spoeleiland ontvang je met gemak kleine en grotere gezelschappen. Er is voldoende ruimte voor een grote eettafel en gasten kunnen zich er laven aan lekker eten, goed gezelschap en een wonderschoon uitzicht. De keuken is 'state of the art' met een geborsteld rvs-aanrechtblad, een flexinductie kookplaat met kookveldafzuiging, een manshoge koel-vriescombinatie en dito klimaatkast voor de wijn én een uitstekende oven.

De hoekligging van de aansluitende woonkamer is geweldig. Het geeft net weer even een ander uitzicht en ander licht. Het is een heerlijke plek om je te verliezen in een boek, terwijl er een licht briesje binnenkomt door de openstaande schuifdeuren naar de loggia.
De loggia van ruim 31 m2, die zich over de gehele breedte van het appartement uitstrekt, baadt in het licht en is op warme dagen een heerlijk buiten en op koelere dagen een lichte, extra ruimte. Een wintertuin, zo je wilt.

De ruime, maar intieme slaapkamer met aansluitend badkamer en inloopkast zijn een wereld op zich. Daar kun je jezelf lekker afzonderen van alle drukte van buiten. Een ruimte voor rust en ontspanning.
Naast de keuken is nog een extra kamer, waar een prima werkplek te realiseren is. Het is ook de ruimte waarin wasmachine- en droger kunnen staan. Deze kamer is bovendien via een aparte voordeur bereikbaar.

Het appartement wordt verwarmd middels vloerverwarming aangesloten op stadsverwarming. Zonnepanelen op het dak, waarvan een deel zijn toegewezen aan dit appartement, dragen substantieel bij aan de elektriciteitsvoorziening van de woning. Daarmee en door de gunstige ligging op de noordoost- en noordwesthoek is het energieverbruik bijzonder laag. IN duurzaamheid scoort het complex nog eens extra doordat het gebruik maakt van een zogenaamd grijswatersysteem. Een collectieve opvang van hemelwater voorziet in spoelwater voor het toilet. Bij onvoldoende reserves wordt dit aangevuld via de reguliere weg.
De techniek is vakkundig opgeborgen in een kast op de gang, waarin nog wat extra ruimte is. Ernaast het, net als de overige ruimtes, fraai vormgegeven toilet.

In het parkeergebouw achter het complex is een parkeerplaats en zijn er een viertal fietsplaatsen.

Top-Up, het grotendeels houten complex waar dit appartement deel van uitmaakt is een gebouw waarin de bewoners van de in totaal 27 appartementen zelf hun ideeën over wonen hebben vormgegeven. Geen appartement is hetzelfde. Datzelfde geldt niet alleen voor het iets oudere, naastgelegen complex Patch22, maar voor veel van de appartementencomplexen in de directe omgeving. Dat maakt de omgeving ook zo bijzonder. Met creatieve, toekomstgerichte bewoners, die samen een mooie, circulaire wijk willen maken.

Bijzonderheden:
- Licht en ruim appartement, ca. 100 m2, met waanzinnige loggia van zo'n 31 m2
- Loftachtige indeling met 3 meter hoge plafonds
- Luxe open keuken - state of the art - met ruime eet- en zithoek omgeven door ramen
- Aparte slaapkamer met badkamer en inloopkast
- Complex vorig jaar opgeleverd en door bewoner zelf afgebouwd
- Gelegen in de circulaire wijk Buiksloterham
- Energiezuinig (label A)
- zonnepanelen op het dak van het complex
- Inclusief afgekochte erfpacht tot 15 mei 2046 (AB2000)
- Eigen parkeerplaats en fietsplaatsen in parkeergebouw

Bel ons voor een bezichtiging!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2020
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking
Keurmerken
Woningborg Garantiecertificaat

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
100 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
31 m²
Bruto inhoud
357 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
glasvezel kabel, lift, mechanische ventilatie, schuifpui, tv kabel, zonnepanelen

Energie

Energielabel
Klasse A
Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
stadsverwarming
Warm water
stadsverwarming

Kadastrale gegevens

Gemeente
Amsterdam
Sectie
K
Indexnummer
A26
Perceel
11099
Eigendomssituatie
Erfpacht
Lasten afgekocht tot
2046-05-15
Ligging
Aan rustige weg, in woonwijk, open ligging, vrij uitzicht
Soort garage
geen garage

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
parkeergarage
Bekijk alle kenmerken

Kaart Fonteinkruidstraat 92 AMSTERDAM

Deel dit object