Project IJ UP - CPO Centrumeiland
Individuele keuzevrijheid, creativiteit en duurzaamheid. Dat zijn de sleutelwoorden van IJ UP. Een opvallend project op een mooie locatie op het Centrumeiland. Deels aan het water en met uitzicht op het plantsoen aan de nieuwe Pierre Laufferstraat.
Stadswoning

Maisonnette

Van € 290.079 tot € 582.692 v.o.n.

Appartement

Bovenwoning

Van € 299.000 tot € 324.753 v.o.n.

wonen 63 tot 70 m² wonen
aantal kamers 2 kamersEn de bouw van IJ UP start nog dit jaar, in 2023!

Het 'visitekaartje' van IJ UP wordt gevormd door een royale entree, een ruimte met veel natuurlijk licht die een visuele verbinding met de binnentuin. Daaromheen scharen zich de 17 woningen, die uiteen lopen in grootte en vorm, juist omdat iedereen weer andere woonwensen heeft.
In het complex komt een parkeergarage met een beperkt aantal plekken, die allemaal al zijn toebedeeld. De gemeenschappelijke fietsenstalling biedt vijf fietsplaatsen per woning en dan is er ook nog ruimte voor scooters en bakfietsen. Op Centrumeiland komt ook Het Deelcentrum waar de mogelijkheid wordt geboden om elektrische auto’s, e-bikes, bakfietsen & e-scooters te delen op non-profit basis 56 tot 124 m2. Het gaat om stadswoningen en appartementen. Geheel naar eigen wens in te delen.
Het gebouw wordt voorzien van een WKO-installatie met warmtepomp voor verwarming en koeling. Er komen PV/PvT panelen, ramen zijn voorzien van triple glas en alle woningen krijgen vloerverwarming en ventilatie.

Keuzevrijheid en creativiteit
IJ UP wordt gebouwd op kavel 13-08, gelegen op de hoek van het blok en aan de zuidoostzijde van Centrumeiland. IJ Up wordt een prachtig complex, bestaande uit 17 appartementen en stadswoningen. En iedere woning kan individueel worden vormgegeven. Ieder woning heeft een eigen buitenruimte, maar er komt ook een gemeenschappelijke binnentuin voor de bewoners.

Duurzaamheid
IJ UP wordt naast een eigentijds en modern wooncomplex ook een duurzaam gebouw. Uitgangspunt is een hoogwaardige stedelijke architectuur met aandacht voor natuur-inclusief bouwen.
De wens is om efficiënt, compact en slim te bouwen, daarbij gebruikmakend van - waar mogelijk - herwonnen materialen. Wanneer er nieuw materiaal wordt gebruikt is dat biobased, zodat CO2-emissie van de bouwmaterialen beperkt blijft. Ook wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van geprefabriceerde materialen en bouwelementen.

Rainproof en natuurinclusief
Voor de opvang van water wordt het dak uitgevoerd als polderdak met intensief groen beplanting en sedum. De groene daken , klimplanten en waterberging zorgen ook voor verkoeling en dragen daarom bij aan een aangenamer stedelijk microklimaat.
Daarnaast zet de bouwgroep in samenwerking met een ecoloog in op een natuurinclusief en ecologisch gebouw. Dat wordt gerealiseerd door het implementeren van kleine ecosystemen, zoals een bijenhotel en nestkasten voor huismussen en andere vogels.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)
Je eigen woning bouwen, voor veel mensen is het een droom, en voor veel mensen zal het ook een droom blijven. Terwijl er toch echt wel creatieve manieren zijn om goedkoper een eigen woning te bouwen.
Een daarvan is CPO bouwen, wat staat voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Samen ontwikkel je met een groep mensen (je toekomstige buren) die ook een huis willen bouwen een woningbouwproject. Er zit dus geen projectontwikkelaar tussen, wat scheelt in de kosten. Als CPO groep ga je dus samen aan de slag met de architect en koop je ook gezamenlijk in. Met deze vorm van bouwen kun je enorm veel geld besparen omdat je bouwt tegen de kostprijs. Je betaalt dus precies wat de woning kost! De bouwgroep zelf is heel divers en weerspiegelt daarmee de multiculturele, internationale heterogene stad Amsterdam.

Verkoopprijzen
De koopsommen v.o.n. voor de beschikbare woningen lopen uiteen van € 290.079 tot € 582.692. De prijzen die hier worden gegeven zijn de prijzen voor een woning die geheel afgebouwd wordt op basis van een standaard afwerking. De woningen zijn voorzien van de nodige installaties, aansluitingen, keuken, badkamer, sanitair en een eigen warmte-installatie. Samen met de aannemer kun je de standaard afwerking aanpassen aan je eigen voorkeuren qua materialen, sanitair et cetera.
De prijzen zijn op basis van een jaarlijkse indexcanon (eeuwigdurend erfpacht), waar ook de mogelijkheid zal zijn om de canon eeuwigdurend af te kopen. Parkeergelegenheid is helaas niet meer beschikbaar, maar het eerder genoemde Het Deelcentrum biedt goede alternatieven.
Laat het ons weten als je belangstelling hebt om in CPO IJ Up deel te nemen. We vertellen graag meer.

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.