menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Te Koop
Vraagprijs 
 € 935.000 k.k.
Woonoppervlak
111m2
Inhoud
438m3
Perceel
-
Kamers
5 kamers
Slaapkamers
4 slaapkamers
Objectsoort
maisonnette
Bouwtype
bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930
 

Hagedoornplein 24 Amsterdam

Zeer bijzonder, op schitterende wijze verbouwd. 5-kamerappartement in voormalige kloosterschool in Amsterdam Noord!

Een appartement zoals dit zie je maar zelden!. Voormalige klaslokalen in de Sint-Rosaschool in Amsterdam Noord zijn met veel oog voor detail en gevoel voor design gerenoveerd tot dit fantastische, lichte en 5-kamer appartement van ca. 111 m2 GBO met een fijne gemeenschappelijke tuin van ca. 250m2 op het zuidwesten.

Het grondoppervlak is veel groter (163 bruto vloeroppervlakte). De schuine daken zorgen voor een ruimtelijk gevoel en van de ruimte onder deze daken is slim gebruik gemaakt.

Uniek object in een iconisch gebouw en dat op nog geen 5 minuten fietsen van de pont!

In 2018 / 2019 is het appartement volledig gerenoveerd waarbij de originele elementen zoals de houten kozijnen nu met dubbel glas, robuuste deuren en deurposten, originele deurklinken, het tegelwerk in de gangen en de ingang zijn behouden

De hoge plafonds van ruim 3,5m geven een heerlijk ruimtelijk gevoel

Het gebouw staat op eigen grond, heeft een grote, gemeenschappelijke binnentuin van ca. 250 m2 op het zuidwesten en ligt op nog geen 5 minuten fietsen van de pont naar het Centraal Station. In de binnentuin worden ’s zomers gezellige barbecues en borrels gehouden en kunnen kinderen vrijuit spelen en rondrennen. Dit samen met de (mogelijkheid tot) 4 slaapkamers maakt de woning (ook) zeer geschikt voor gezinnen.

HET SINT-ROSAKLOOSTER:
De voormalige Sint-Rosaschool is onderdeel van het prachtige Sint-Rosakloostercomplex. Tussen 1926 en 1927 werd het complex, bestaande uit een kerk met pastorie, een groot zusterklooster met kapel, vijf scholen en enkele woningen, gebouwd onder architectuur van Alexander Kropholler. Gezien de omvang werd het in de Amsterdamse volksmond "het Tweede Vaticaan" genoemd. De kloosterschool is in 1998 volledig gerenoveerd en verbouwd tot negen appartementen. Veel van de originele details zijn behouden gebleven zoals de gangen en de fraaie centrale entree. Het pand is een Rijksmoment.

INDELING:
Entree via de originele houten toegangsdeur van de voormalige school. Via de prachtige oorspronkelijke trappen en de indrukwekkende gang kom je bij de woning die op de tweede verdieping ligt.
Je komt binnen in een ruime hal met een afgesloten en zeer slim gebouwde berging, hier is veel bergruimte en tevens de aansluiting voor de wasmachine en de wasdroger.
Naast de entree ligt het toilet (zwevend) met fonteintje. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de ruime en zeer lichte woonkamer met open keuken. De woonkamer is van de hal afgesloten d.m.v. een metalen glazen scheidingswand (kidsproof glas). De keuken is ontworpen door een architect en op maat gemaakt en is voorzien van een 4-pits inductie kookplaat, combi-oven, vaatwasser, afzuigkap, koelkast en Quooker. Alle apparatuur is van Miele. Heel bijzonder is het aanrechtblad en de achterwand van de keuken. Dit mooie Fior di Bosco marmer is door de bewoners zelf uitgezocht!
Vanuit de woonkamer/keuken heb een prachtig en ruim uitzicht over Amsterdam Noord en zelfs het torentje van de Westerkerk is zichtbaar!
Achter de keuken, zit heel slim de stenen trap naar de bovenverdieping(en). De trap heeft een ingebouwde leuning met led verlichting. Op deze verdieping bevinden zich de 2 kinderslaapkamers, heel knus met schuine wanden, bovendien heeft een van beide kamers een heel hoog plafond. Naast de kinderslaapkamers vind je hier ook de fraaie badkamer met vloerverwarming, inloopdouche met rainshower en aparte handdouche, dubbele wastafel en als pronkstuk het losstaande bad. Het marmer op de vloer en tegen de wand is Calcutta marmer. Naast de badkamer het separate toilet met fonteintje.
De kamer die nu gebruikt wordt als kastenkamer is heel slim ingedeeld. Ook hier een raam en ingenieus ontworpen en op maatgemaakte kasten. Deze kamer zou ook heel goed dienst kunnen doen als vierde slaapkamer of als werkkamer.
De ouderslaapkamer ligt nog een verdieping hoger. Onder de nok bevindt zich deze open, loftachtige slaapkamer met in het schuine dak een Velux dakraam.
Door de hele woning ligt hardhout parket. Ook de trap naar de derde verdieping is van hardhout.
Tijdens de verbouwing zijn alle leidingen vervangen en is de hele woning opnieuw en extra geïsoleerd (plafonds).

LIGGNG EN BEREIKBAARHEID
Het appartement ligt op 5 minuten fietsen van de pont achter het Centraal Station. Halte (Noorderpark) van de Noord-Zuid lijn ligt om de hoek. Wonen in Amsterdam Noord is wonen nabij de binnenstad zonder de drukte ervan. De buurt rondom het Hagedoornplein is zich in razend tempo op heel positieve wijze aan het ontwikkelen. Op het gerenoveerde van der Pekplein bevinden zich Café Modern, restaurant Il Pecorino, bakkerij Dolzon, Juf Bloem en Fromagerie Kef. Tevens zijn er op woensdag, vrijdag en zaterdag gezellige markten zoals de Boeren- en Bio markt. Winkelcentrum Mosveld, met o.a. een AH, Deen en de Bakkerszonen, ligt om de hoek. Ook Landmarkt (Schellingwouderdijk) en de Jumbo Foodmarkt (Hamerstraat) zijn een bezoekje waard!
Op 4 minuten fietsen bevinden zich de Tolhuistuin, de Ceuvel evenals het Eye en de ADAM-toren. Op het NDSM-terrein met Pllek en Noorderlicht ben je binnen 10 minuten fietsen.
Vlak achter het Rosaklooster ligt het Noorderpark waar in de zomer van livemuziek kan worden genoten.
Met de fiets zit je heel snel in het landelijk deel van Noord. het Twiske, Waterland en Landsmeer liggen in de nabijheid. Kortom, je hebt hier het beste van beide werelden; rust, groen, gezelligheid én dichtbij het centrum!

VvE
Gezonde en actieve, zeer betrokken, VvE; Servicekosten ca. € 200 .per maand;
Er zijn meerdere commissies van bewoners o.m. bouwcommissie, de tuincommissie, de feestcommissie en binnenkort waarschijnlijk de duurzaamheidscommissie

BIJZONDERHEDEN
Gelegen op eigen grond, dus geen erfpacht!

Rijksmonument

Voormalig schoolgebouw

Hoge plafonds

Gemeenschappelijke binnentuin ca. 250m2

Veel bergruimte in het appartement en nog een separate berging

Noord-Zuidlijn op loopafstand

Gezonde en Actieve VVE met professionele beheerder, service kosten € 200,- per maand

Oplevering in overleg

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.

download brochure

bel ons 020-6 816 716
 Instellen