menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Verkocht
Vraagprijs 
Verkocht
Woonoppervlak
59m2
Inhoud
192m3
Perceel
-
Kamers
3 kamers
Slaapkamers
2 slaapkamers
Objectsoort
bovenwoning
Bouwtype
bestaande bouw
Bouwjaar
1952
 

Akbarstraat 34 B Amsterdam Nieuw-West

Om ongerustheid bij bezoekers van woningen te voorkomen, bezichtigen we tot nader bericht zoveel mogelijk 1 op 1.
U kunt dus met een gerust hart komen kijken bij onze woningen.

Inpakken en verhuizen maar! Wij bieden aan dit instapklaar driekamerappartement met twee slaapkamers, twee balkons en berging in de onderbouw!

Indeling
Via de karakteristieke en zeer nette trappenhal kom je al snel op de tweede etage alwaar de gunstig ingedeelde woning. Vanuit de hal zijn alle vertrekken te bereiken. De woning is een aantal jaren geleden verbouwd, waardoor er een ruime doorzon woonkamer met open keuken is ontstaan. Wat deze woning extra fijn maakt, is dat het beschikt over twee zonnige balkons. Aan de voorzijde (Westen, avondzon) en aan de achterzijde (Oosten, ochtendzon). Beide zijn via de woonkamer te bereiken en het balkon aan de achterzijde heeft een schuifpui waardoor dat al ruime balkon/terras het verlengde van je woonkamer is, met uitzicht op de groene Leeuwendalersweg.
De prachtige keuken is op maat gemaakt en voorzien van een koel vriescombinatie, 4 pits inductiekookplaat van SMEG, oven van SMEG, vaatwasser en een Quooker. Doordat de keuken op maat gemaakt is, is de ruimte optimaal benut en heb je veel opbergmogelijkheden.
Er bevinden zich twee slaapkamers in de woning. Eén slaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning. Deze slaapkamer heeft ook toegang tot het balkon dat aan de Akbarstraat is gevestigd. De tweede slaapkamer ‘masterbedroom’ ligt aan de achterzijde van de woning en kijkt op de gemeenschappelijke binnentuin. Deze slaapkamer heeft een inbouwkast en toegang tot het balkon aan de achterzijde.
De badkamer is voorzien van een ligbad, wastafel en de aansluitingen van de wasmachine zijn hier te vinden. Daarnaast beschikt de woning over een separaat toilet.
In de onderbouw bevindt zich nog de berging en heb je toegang tot de gemeenschappelijke binnentuin met kapel.

Het gebouw
De naam van het complex ‘de Nieuwe Akbar’ verraadt het al. Totaal gerenoveerd in 2006 en sindsdien zorgvuldig bewoond. De renovatie betrof 2 blokken met woning aangemerkt als belangrijke monumenten van de ‘Bossche School’-architectuur in Amsterdam. Het complex met 136 woningen werd tussen 1950 en 1952 gebouwd door Evers en Sarlemijn. Hoofddoelen van de renovatie was een restauratieve behandeling van de straatgevels, het maken van nieuwe tuingevels met behoud van het architectonische verschil met de straatgevels. Tevens werden door verschillende aanpassingen de openheid en levendigheid van het blok bevorderd. In het renovatieplan van destijds werd de bijzondere elementen van het gebouw goed verwoord door de architecten:
"Belangrijk zijn de plastiek van balkons, entreehuisjes en dakrand, het ruwe metselwerk met doorgestreken specie zonder voegen, de relatief kleine raamopeningen met verholen kozijnen, de betonnen balkons, lateien, waterslagen, zuilen, lijsten en omlijstingen van deuren, de smeedijzeren hekken met ballen op de hoeken en de verfijningen van de dakrand door middel van metselwerkdetails".

Omgeving
De woning ligt heel centraal en alles binnen een paar minuten fietsen of lopen. Boodschappen op het Bos & Lommerplein, wandelen in het Erasmuspark of Rembrandtpark, recreëren aan de Sloterplas en dat alles op korte afstand naar het centrum van Amsterdam. Goede parkeermogelijkheden met vergunning op straat en uitstekende bereikbaarheid met zowel de auto (ring A10-west) als met het openbaar vervoer. De Akbarstraat is vol in ontwikkeling. Zo wordt de straat opnieuw ingericht en zal het een doodlopende straat worden met genoeg ruimte om te parkeren en brede stoepen.

Vereniging van eigenaren en grondsituatie
De woning maakt onderdeel uit van een gezonde en actieve Vereniging van Eigenaren. De kosten voor de VvE bedragen € 124,53 per maand. Dit wordt onder andere betaald voor de opstalverzekering en het onderhoud aan de gezamenlijke delen.
De woning is gelegen op in gemeentelijke erfpacht grond. De erfpachtcanon is afgekocht tot en met 15 december 2054. Eigenaar heeft een aanbieding voor eeuwigdurende erfpacht aangevraagd met de gunstige voorwaarden die gelden tot december 2019.

Kenmerken
– Woonoppervlakte 59 m²
– Twee slaapkamers
– Ruime doorzon woonkamer
– Twee ruime balkons
– Berging in de onderbouw
– Afgekochte erfpacht
– Gezonde en actieve VvE
– Oplevering in overleg

De verkoopinformatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld doch voor de juistheid van de inhoud kunnen wij niet instaan en er kunnen derhalve geen rechten aan worden ontleend. De inhoud is puur informatief en mag niet worden beschouwd als een aanbod. Daar waar gesproken wordt over inhoud, oppervlakten of afmetingen moeten deze worden beschouwd als indicatief en als circa maten. U dient als koper zelf onderzoek te verrichten naar zaken die voor u van belang zijn. Wij raden u in dat verband aan uw eigen NVM-makelaar in te schakelen.

download brochure

bel ons 020-6 816 716
 Instellen