menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Stadsdeel Zuidoost

Zuidoost telt ruim 85.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 22,08 km². Buurten en wijken in Amsterdam-Zuidoost zijn Gaasperdam; met de buurten Holendrecht, Nellestein, Reigersbos en Gein, Venserpolder; dat in het noorden tegen Diemen en Duivendrecht aanligt, de Bijlmer; met de buurten Bijlmer-Centrum, D-buurt, F-buurt, H-buurt, E-buurt, G-buurt, K-buurt en Amstel III / Bullewijk (kantoren/bedrijvengebied met de Amsterdam Arena en het AMC). De Bijlmermeer is de oudste wijk in het stadsdeel.

Een belangrijk winkelcentrum is de Amsterdamse Poort. Iedere maandag en donderdag is er markt op het Anton de Komplein, waaraan ook het stadsdeelkantoor gevestigd is. Verder ligt het dorpje Driemond, gelegen aan de samenvloeiing van Gein, Gaasp en Smal Wees, in Zuidoost.

Parken in Zuidoost zijn het Nelson Mandelapark (aan de zuidkant van de Bijlmer), de Bijlmerweide (aan de oostkant), het Gaasperpark (met de Gaasperplas in Gaasperdam), De Hoge Dijk (met golfbaan De Hoge Dijk, ten zuiden van Reigersbos en het AMC), de Gaasperzoom (in Gaasperdam ten oosten van Gein), en de Broekzijdse polder (weidegebied tussen Gaasperdam en het riviertje het Gein.

In Zuidoost zijn veel openbaar vervoer knooppunten, Amsterdam Bijlmer ArenA, Amsterdam Holendrecht. De stations Duivendrecht en Diemen Zuid liggen niet in Amsterdam Zuidoost, maar verzorgen wel een belangrijke rol als overstapstation op de buslijnen, en zijn op loopafstand van delen van Amsterdam Zuidoost.

Bron: Wikipedia

Stadsdeel Zuidoost 2 resultaten

Poederooienstraat 29
Amsterdam Zuidoost

4 Kamers  86m2  verkocht

Dickenslaan 130
Amsterdam Zuidoost

3 Kamers  73m2  € 200.000 k.k.Instellen