menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Stadsdeel Zuid

Amsterdam-Zuid ligt tussen de Singelgracht en Westlandgracht in het (zuid)westen, het Vondelpark in het noorden, de Amstel in het oosten en de Kalfjeslaan, die de grens met de gemeente Amstelveen vormt, in het zuiden.

De bouw van de zuidelijke stadsuitbreidingen begon in het laatste kwart van de 19e eeuw, met de annexatie van het gebied die tot dan toe bij de buurgemeente Nieuwer-Amstel (thans Amstelveen) behoorde, met de bouw van De Pijp, en de omgeving van het Rijksmuseum (Museumkwartier) en de Willemsparkbuurt. Dit gebied werd ook wel aangeduid als Oud-Zuid. In 1917 komt Berlage met Plan Zuid, waarin onder andere bredere straten staan met flatgebouwen voor de middenklasse. Ook worden beeldhouwers vanaf het begin bij de plannen betrokken om hun werk in te passen in de openbare ruimte.

Tussen 1920 en 1940 kwamen nieuwe stadsuitbreidingen op het grondgebied van de vroegere gemeente Nieuwer Amstel tot stand. Dit zijn onder andere de Nieuwe Pijp, de Diamantbuurt en het Plan Zuid: Rivierenbuurt, omgeving Beethovenstraat en de Stadionbuurt. Dit gebied werd ook wel aangeduid als Nieuw-Zuid. De Hoofddorppleinbuurt, ten westen van de Schinkel, maakt sinds 1990 deel uit van stadsdeel Zuid.  Vanaf 1958 werd de “tuinstad” Buitenveldert gebouwd, sinds 1987 een apart stadsdeel, totdat het in 1998 met het toenmalige stadsdeel Rivierenbuurt fuseerde tot stadsdeel ZuiderAmstel.

Zuid bestaat uit de buurten: de Rivierenbuurt, Apollobuurt, Buitenveldert, Hoofddorppleinbuurt, Museumkwartier, De Pijp, Prinses Irenebuurt, Schinkelbuurt, Stadionbuurt (met het Olympisch Kwartier), en Willemspark. In Stadsdeel Zuid liggen de bedrijventerreinen Schinkel en Zuidas en de parken Vondelpark, Amstelpark, Beatrixpark, Gijsbrecht van Aemstelpark, Martin Luther Kingpark, Sarphatipark, Schinkeleilanden, en het Amsterdamse Bos (noordelijk stuk). Verder moet de bekendste markt van Nederland worden genoemd: De Albert Cuypmarkt op de Albert Cuypstraat.
Bron: Wikipedia

Stadsdeel Zuid 6 resultaten

Loevestein 68
Amsterdam Zuid

3 Kamers  65m2  verkocht

Uiterwaardenstraat 50 I
Amsterdam Zuid

2 Kamers  52m2  € 335.000 k.k.

Ferdinand Bolstraat 98 I
Amsterdam Zuid

2 Kamers  60m2  € 1.675 per maand

Ferdinand Bolstraat 98 III-IV
Amsterdam Zuid

2 Kamers  85m2  € 2.050 per maand

Ferdinand Bolstraat 102 II
Amsterdam Zuid

3 Kamers  53m2  € 1.500 per maand

Valkhof 51
Amsterdam Zuid

4 Kamers  80m2  € 325.000 k.k.Instellen