menu zoeken

Hallie & Van Klooster Makelaardij is aangesloten bij   Verkocht
Vraagprijs 
Verkocht
Woonoppervlak
142m2
Inhoud
512m3
Perceel
121m2
Kamers
6 kamers
Slaapkamers
5 slaapkamers
Objectsoort
eengezinswoning
Bouwtype
bestaande bouw
Bouwjaar
2006
 

Jan Olphert Vaillantlaan 6 Amsterdam IJburg

Net over de karakteristieke Enneüs Heermabrug bereikt u het Steigereiland. Deze ruime gezinswoning ligt aan het begin van Steigereiland Zuid in de Jan Olphert Vaillantlaan, op slechts 2 minuten lopen van de sneltram welke u direct naar het centrum van Amsterdam brengt. Hierdoor is deze woning een zeer goed alternatief voor de vaak onbetaalbare ruimte in de binnenstad van Amsterdam. Zeker wanneer u een woning zoekt met 5 slaapkamers, 2 badkamers en een zonnige tuin met schuur!

De Jan Olphert Vaillantlaan is met recht een ‘laan’ met mooie lindebomen en fraaie huizen in een brede straat. Op nummer 6 ligt deze goed ingedeelde gezinswoning van 142 m2 met tuin. Om de hoek zijn scholen, winkels en gezellige horecagelegenheden. Eén ervan is ‘Vrijburcht’, het geliefde plekje van de huidige bewoners. In 2009 is deze woning uitgebreid met een extra verdieping waardoor er momenteel maar liefst vijf slaapkamers zijn en twee badkamers verdeeld over de eerste en tweede etage.

Na de entree van de woning komt u in de hal met toilet en toegang tot de woonkamer met de half open keuken aan de straatkant. De woonkamer heeft een bijzonder prettige hoogte van 3.20 meter en heerlijk zicht op de grote raampartij aan de achterzijde, uitkijkend op de gezellige tuin van bijna 12 meter diep. In de tuin is een schuur en tevens een achteruitgang naar een brede steeg. Doordat deze steeg afgesloten kan worden, is het een veilige plek voor kinderen om te kunnen spelen.

Via de trap in de hal bereikt u de eerste etage. Onder deze trap is een diepe kast met veel bergruimte. De eerste etage heeft drie slaapkamers waarvan de ruime kamer de ‘master-bedroom’ is met walkin-closet. Tevens bevindt zich op deze etage de eerste badkamer met douche, toilet, bad en wastafel. Ook is er een aparte ruimte voor de wasmachine en wasdroger.

Op de tweede etage bevinden zich nog twee grote slaapkamers, een extra bergruimte en een tweede badkamer met inloopdouche. Bijzonder fraai is het dakraam over de gehele lengte van de overloop.
De tuin is onder architectuur aangelegd. Vanwege de zonligging en diepte van de tuin is er in de winter praktisch de gehele dag zon en in de zomer tot laat in de namiddag. De ligging van de tuin is lekker beschut zodat u al in het vroege voorjaar in de tuin kunt zitten. Voor die momenten dat de zon in de zomer te heet wordt, kan er in de schaduw gezeten worden onder de fluweelboom, welke als het ware een groene parasol is voor het terras. De ruimte achter de tuin is eigendom van deze woning. Gezamenlijk met de ruimtes van de buren, vormt deze extra ruimte de kindvriendelijke en afgesloten steeg achter de woningen.
Parkeren kan middels het gemeentelijk parkeervergunningsysteem. De kosten zijn ongeveer 22 euro per maand. Er is bijna altijd een plekje in de straat.

De woning maakt geen onderdeel uit van een VVE en derhalve zijn er geen maandelijks terugkerende servicekosten. U hebt het beheer van deze bijzonder onderhoudsarme woning geheel in eigen hand. De kozijnen zijn van onderhoudsarm aluminium en het dak is van 2009.
De woning ligt op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam met een canon van 4466 euro per jaar. Dit is fiscaal aftrekbaar indien u er woont.

Kortom, een zeer bijzondere royale woning met vijf slaapkamers, heerlijke tuin en vrijwel direct te betrekken.

Bijzonderheden:
o Efficiënt ingedeelde woning van 141.6 m2 (meetrapport aanwezig)
o Gelegen helemaal vooraan op Steigereiland
o Om de hoek de sneltram 26; 15 minuten naar Centraal Station
o Zonnige tuin van 53 m2 met achterom en berging
o Met maar liefst 5 slaapkamers
o WOZ waarde 519.000 euro
o Geen onderdeel van een VVE dus geen servicekosten
o Gelegen op erfpachtgrond, canon 4466 euro per jaar
o Mogelijkheid wellicht tot extra opbouw
o Oplevering in overleg

download brochure

bel ons 020-6 816 716
 Instellen